O tânără din Galaţi şi un nigerian, reținuţi și cercetaţi de polițiștii bistrițeni. Au înşelat mai multe persoane, cerând bani pentru colete fictive

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut două persoane pentru 24 ore și efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Bsitrița.

"În cadrul cercetărilor efectuate în acest dosar penal, polițiștii au identificat o femeie, de 30 ani, din Galați și un cetățean nigerian, cu drept de ședere temporară în România, ambii bănuiți de comiterea faptei. Astfel, ieri, 21 octombrie a.c., în urma extinderii investigațiilor, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Galați, ocazie cu care au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM și suma de 5410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea infracțiunii. În fapt, polițiștii au stabilit că în perioada iulie – septembrie 2018, cei doi ar fi indus în eroare mai multe persoane, pe care le-ar fi contactat telefonic, folosind identitate falsă și pretinzând că le expediază colete cu bani din țările arabe. Totodată, le-ar fi cerut să trimită sume de bani reprezentând comisioane pentru transferul coletelor în cauză, folosind servicii de transfer monetar, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 26 750 euro", se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Față de cei doi, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentați cu propunere de arestare preventive Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al Direcție de Operațiuni Speciale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]