O trecere în revistă a Târgul Turistic Medieval de la Bistriţa, 28- 30 octombrie 2011

www.primariabistrita.ro

Vineri 28 octombrie 2011

Întâlnire de lucru cu operatorii de turism

Bistriţa, oraşul – poartă a Transilvaniei, a găzduit în acest sfârşit de săptămână un eveniment inedit, menit să celebreze valorile locale, comunitatea bistriţeană şi moştenirea istorică şi culturală a burgului transilvan.

Prima zi de evenimente s-a concentrat în jurul a două zone de interes: comunicarea cu operatorii de turism în vederea promovării Bistriţei, dar şi animarea centrului istoric cu manifestări artistice interactive, cu specific medieval.

La întâlnirile oficiale au fost prezenţi reprezentanţii celor mai importante unităţi active în sectorul de alimentaţie publică şi hotelier, dar şi oaspeţi din afara oraşului, pentru a descoperi potenţialul Bistriţei şi pentru a stabili contacte cu operatorii locali.

Concurs de sculptat dovleci, teatru pentru copii, mimă, statui vii

În zona pietonală s-a desfăşurat un foarte animat concurs de sculptat dovleci, în cadrul căruia peste 60 de copii de la şcolile bistriţene cu clase V-VIII s-au întrecut în măiestrie pentru a realiza cele mai frumoase felinare vegetale.

La finalul concursului, toţi cei prezenţi au participat la o paradă prin centrul oraşului, paradă care i-a făcut pe trecători să zâmbească şi să aplaude.

În aceeaşi zi, piesa de teatru pentru copii, pe care trupa de actori a Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa a interpretat-o pe scena de pe pietonal, a strâns un public numeros, la fel şi trupa de actori care au colindat centrul însoţiţi de un mare grup de entuziaşti, executând numere de mimă, improvizaţie şi statui vii.

Prima zi s-a încheiat cu „Noaptea albă a monumentelor istorice”, manifestare care a determinat un mare număr de bistriţeni să viziteze Biserica Evanghelică, Sinagoga, Muzeul Judeţean.

Sâmbătă, 29 octombrie 2011

Congresul Siebenburgen

Cea de-a doua zi a găzduit evenimentul major al Târgului Turistic Medieval: Congresul Siebenburgen. Bistriţa a iniţiat, astfel, prima întâlnire de acest gen şi pe această temă, la eveniment fiind reprezentate primăriile oraşelor Braşov, Mediaş, Sebeş, Sighişoara şi Cluj-Napoca. De asemenea, au dat curs invitaţiei Primăriei municipiului Bistriţa şi reputaţi specialişti din zona de patrimoniu, cultură şi arhitectură: Şerban Ţigănaş – preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Virgil Pop – secretar general al Comisiei Regionale a Monumentelor Istorice, conf. Dr. Gheorghe Mândrescu – moderator al evenimentului, dar şi domnul Hans Franchy – preşedintele H.O.G. Bistritz - Nösen.

În această primă şi foarte importantă întâlnire s-au pus bazele unor viitoare colaborări între municipalităţile Siebenburgen, pe zonele de turism, patrimoniu, cultură şi promovare reciprocă.

Animaţii medievale

În spaţiul public, ziua a doua a găzduit animaţii medievale ale ansamblului bistriţean „NOSA”, Gărzilor Cetăţii din Sighişoara şi ale Dragonilor din Transilvania veniţi de la Cluj-Napoca.

Bucate alese şi petreceri tematice

În aceeaşi zi a fost ales şi „Meniul Anului la Bistriţa”, titlu câştigat de echipa restaurantului Decebal pentru reţeta „Sarmale cu păsat”, însoţită de ţuică de prune. Preparatele au fost jurizate în prezenţa şi cu concursul preşedintelui Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din România, Adrian Pop.

Ziua s-a încheiat cu un carnaval ce a avut loc la Casa Armatei, în cadrul căruia au avut loc două concerte live susţinute de Aldo Blaga şi Tzica Sax, respectiv de trupa rock Blood Print.

Duminică, 30 octombrie 2011

Maraton de caricatură

Agenda Târgului Turistic Medieval a mai inclus un maraton de caricatură realizat de Leonte Năstase, Ovidiu Ambrozie Borta şi Cătălin Bilea – artişti ai Academiei Popa`s, care a debutat la ora 10.00.

Timp de 10 ore, cei trei artişti au încercat să stabilească un record mondial realizând un număr cât mai mare de caricaturi.

I-au ajutat în acest demers din plin şi bistriţenii…

Foto: www.primariabistrita.ro

Foto: Adrian Lipceac

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]