OBRAZNICIA MINCIUNII, SAU PROSTIA CA MODALITATE

Foarte rar mi-a fost sa vad in presa ramaneasca atata lipsa de respect prins pe un tupeu obraznic impotriva Bisericii Ortodoxe Romane si a Ortodoxismului in general. Domnul Ioan Magerusan varsa atata ura, atata minciuna in articolul sau din « Rasunetul » din 5 septembrie 2008, incat ai crede ca Biserica noastra stramoseasca,pastratoarea identitatii si supravietuirii neamului nostru romanesc, ar fi criminala neamului, iar preotii sai sunt stalinisti, antihristi, imorali..

« Au fost unii preoti greco-catolici certati cu moralitatea,divortati, concubini,sau pusi pe capatuiala. Acestia au evadat spre ortodoxie cu scopul de a li se pierde urmele propriilor fapte…Statul si ortodoxia din tara noastra au devenit slugile umile ale totaltarismului sovietic…Statul desfiinteaza cultul greco-catolic. Mai grav este ca la aceasta actiune a participat si ortodoxia. Noua epoca a creat toate conditiile pentru ortodoxie de a mai valorifica o mostenire, viclenia greco-bizantina…Deci nu greco-catolicii au trecut la ortodoxie, ci ortodoxia a navalit peste greco-catolici…Dintre toate nelegiurile si nedreptatile facute de ortodoxie greco-catolicilor…

Prin actul din 1700 (unirea cu Roma) s-a deschis calea pentru afirmarea natiunii romane… »

Domnul Magerusan continua cu capriciile sale, spre dezbinare neancredere intoleranta incitare la ura intre cei 1% greco-catolici si cei 88% ortodocsi(dupa ultimul recensamant oficial). Oare si acum in democratie, credinciosilor greco-catolici le este frica sa se declare greco-catolici ?

« Unirea » cu Biserica Romei s-a facut printr-un fals. Mitropolitul Atanasie scria, pe pagina a cincea jos in actul unirii « Si asa ne unim acesti ce-s scrisi mai sus, cum toata legea noastra, slujba besearicii, leturghia si posturile si carindariul nostru sa stea pre loc, iara de n-ar sta pre loc aceste, nici aceste peceti sa n-aiba nici o tarie asupra noastra…

»Ca sa nu fie prinsi cu falsul savarsit, iezuitii au ascuns actul unirii, acesta fiind descoperit abia in anul 1879 in Biblioteca Universitatii din Budapesta. Imparatului i-au inaintat traducerea latineasca a actului care era falsificata.Dieta Transilvaniei a dispus sa se faca cercetare la sate, ca sa se vada ce raspund ele si preotii la apelul imparatului. In cursul lunii ianuarie 1699, Dieta a primit rezultatul cercetarilor, constatand ca nici un sat nu dorea unirea, iar dintre preoti doar cativa au declarat ca se vor uni, daca accepta unirea si mitropolitul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5