*Gabriela Szabo, membru în Comitetul Executiv

Octavian Morariu – al treilea mandat în fruntea COSR

Octavian Morariu a fost reales joi pentru un al 3-lea mandat în fruntea forului olimpic naţional, anunţând că scopul său rămâne slujirea intereselor sportului românesc şi modificarea legislaţiei privind sportul.
„Îmi propun acelaşi lucru ca şi până acum. Să slujesc cum pot mai bine sportul românesc şi mai ales să fac cât mai multe lucruri în interesul sportivilor. Îmi doresc să modific cât mai bine în interesul sportivilor şi al sportului, legile care se referă la sport'', a declarat Morariu, reales preşedinte cu 172 de voturi din totalul de 175 exprimate.
***
Totodată, au fost reconfirmaţi în funcţiile de vicepreşedinţi Nicu Vlad (preşedintele FR de Haltere), Elisabeta Lipă (preşedintele FR de Canotaj), şi Alin Petrache (preşedintele FR de Rugby).
În funcţia de membru al Comitetului executiv au fost aleşi Ana Pascu, preşedintele FR de Scrimă; George Boroi, comandantul CSA Steaua; Elena Frâncu; Irina Deleanu, preşedintele FR de Gimnastică Ritmică; Gheorghe Vişan, preşedintele FR de Volei; Nicolae Dobre, preşedintele FR de Oină; Adrian Stoica, preşedintele FR de Gimnastică; Gabriela Szabo, vicepreşedinte al FR de Atletism; Sorin Babii, preşedintele FR de Tir ; Ioan Bârlădeanu, preşedintele FR de Kaiac-Canoe; Puiu Gaspar, secretarul general al FR de Schi-Biatlon; Florian Ticu, secretar general al FR de Bob-Sanie. La aceştia se adaugă Georgeta Andrunache - reprezentanta Comisiei sportivilor.
Preşedintele COSR a remarcat numărul mare de femei alese în Comitetul executiv şi contează pe activitatea lor. „Mă bucură două lucruri, că există un 'turn over' în ceea ce priveşte comitetul executiv. Sunt membri cu experienţă care au rămas, sunt membri noi, care au venit şi care vor aduce un suflu nou. Mai e un lucru care mă bucură, sunt multe femei care şi-au spus bine cuvântul în sportul românesc, vorbesc de Elisabeta Lipă, Gabi Szabo, Elena Frâncu, Ana Pascu, Irina Deleanu, Georgeta Andrunache. E foarte bine că femeile sunt prezente în număr mare şi contez pe aportul lor”, a declarat acesta, citat de Agerpres.
Altfel, preşedintele COSR a menţionat că îşi propune atragerea de competiţii majore internaţionale.
„Plecând de la reuşita FOTE, îmi doresc să organizăm competiţii majore. Aştept cu înfrigurare să înceapă lucrările la noua sala polivalentă, iar atunci vom dispune de un instrument să atragem competiţii majore, pentru sporturile care au nevoie de o asemenea infrastructură. Sunt premise foarte bune, îmi doresc să avem şi un stadion de atletism bun, să găzduiască competiţii internaţionale, pentru că atletismul este în umbră în ultima vreme şi îmi doresc ca acei ce vor veni la federaţia de atletism să reaşeze acest sport”, a explicat Morariu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5