“Odihna scării” a fost lansată la Bistriţa

Vineri, 20 aprilie 2012 ora 15,00, la Casa Cărţii “N. Steinhardt” din Bistriţa, având ca amfitrion pe scriitorul Virgil Raţiu, a fost lansată o adevărată carte – album, cu poezii grupate în “Odihna scării”, sub semnătura prof.univ.dr. Flore Pop, apărută în condiţii grafice deosebite la Editura “Echinox”, Cluj-Napoca, 2012, cu sprijin financiar din partea Centrului Judeţean de Cultură Bistriţa – Năsăud.
Despre carte şi autorul ei a vorbit Florin Vasile Şomlea, directorul CJC şi scriitorii Ioan Pintea, Olimpiu Nuşfelean, Vasile Ciherean şi Virgil Raţiu, care au reuşit să prezinte atât personalitatea autorului, om der aleasă cultură, întregită şi într-o perioadă petrecută la Paris, în prezent profesor universitar de drept internaţional la Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj – Napoca, în acelaşi timp şi un talentat poet.
Preotul scriitor Ioan Pintea, şef serviciu CJC) a remarcat trei dimensiuni în poezia lui Flore Pop, una teologică, alta poetică şi una muzicală, făcând trimiteri la T. S. Eliot sau la Ioan Hrisostomul, dar şi aducând în atenţie, ca o frumoasă surpriză, o carte nou apărută a lui Vasile Cosmi, originar din Runc, în care sunt mai multe pagini despre fostul coleg, autor al cărţii lansate.
Scriitorul Olimpiu Nuşfelean, directorul revistei „Mişcarea literară”, a făcut o bogată şi aplicată prezentare a volumului, în care poezia lui Flore Pop este predominant religioasă, prin care autorul trăieşte sacru, vorbind cu îngerii, asemănându-l cu francezul Pierre Emmanuel
Preotul poet Vasile Ciherean a vorbit despre prietenia cu Flore Pop şi poezia acestuia, cu vădite nuanţe religioase, filozofice şi tradiţionale.
Autorul cărţii lansate, a adus mulţumiri finanţatorilor şi organizatorilor lansării, precum şi tuturor celor prezenţi, făcînd observaţia că la aceste poezii a lucrat mai mult de un deceniu, oferind în îcheiere autografe celor prezenţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5