Oglinzile citadine ale Mariei Cornea, la Art C14

Un vernisaj de o sensibilitate aparte a avut loc la cunoscuta Galerie Atelier Art C14 din Bistriţa, cu un titlu explicit şi semnificativ „Oglinzi citadine”, aparţinând artistului plastic şi proiectant Maria Cornea din Bucureşti.
Utilul vernisaj a avut loc în prezenţa unui public numeros şi avizat, care a dorit să admire frumosul prin tehnica acuarelei, expus în reprezentative tablouri.
Despre valoarea artistului plastic, a tematicii deosebite în acuarelă, valoarea şi semnificaţia tablourilor citadine, inspirate din urbanismul Bucureştiului, au vorbit, cu argumente şi precizări, cu motivaţii şi semnificaţii, custodele şi moderatorul evenimentului, Cornelia Tersanszki, iar prezentarea de specialitate a fost făcută profesionist de către istoricul de artă, dr. Corneliu Gaiu, care a scos în evidenţă puterea de creaţie şi sinteză a artistei, tehnica deosebită şi modul personal de abordare a temei când autoarea se află într-o anumită stare.
Artista Maria Cornea a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate, proprietarei galeriei, Lucica Cudrec, farmacist pensionar, celor doi prezentatori ai expoziţiei, precizând că Bistriţa este un oraş frumos, curat şi plin de activităţi culturale, cu artişti de valoare în diferite domenii.
Ambientul cald al vernisajului a fost întregit de elevul Alexandru Grecu, de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, din Bistriţa, cu un miniconcert de chitară clasică.
A fost o zi de mare sensibilitate olfactivă şi de simţire patriotică în cinstea Centenarului Marii Uniri.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]