Oniţa Mureşan ne invită la „Simfonia grădinii”

Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud a vernisat, la Art Galeria de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”, expoziţia personală a pictoriţei Oniţa Mureşan, „Simfonia grădinii 3”. Cuvintele invitaţilor au fost prefaţate de piesele susţinute de Corul „Anotimpuri” al Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, dirijat de Carolina Karoli, care ne-au introdus în ambianţa frumuseţii grădinii. Coordonatorul acţiunii a fost scriitorul Virgil Raţiu, care a declarat în faţa unui public numeros că fiecare are, cu siguranţă, grădina sa şi chiar dacă nu o are material, o are spiritual. Integrând picturile Oniţei Mureşan în curentul lui Horea Bernea sau Ion Gheorghiu, cu al lui „Grădini suspendate”, Virgil Raţiu spune despre Oniţa Mureşan că aduce o grădină a simfoniei culorilor, lucrările dând senzaţia de misterios. Fiecare tablou are o anumită imponderabilitate care dă senzaţia de înălţime. La rândul lui, scriitorul Olimpiu Nuşfelean compară expoziţia cu o lectură instantanee, pictura formelor urcând prin culoare, prin arta optimistă, prin exprimarea sentimentelor. Găsim, la Oniţa Mureşan, un fruct interzis, care dă frumuseţe artei, lucrând cu metafora, prezenţa ambianţei muzicale dând independenţă şi curaj de a fi ea însăşi.

În final, pictoriţa ne-a declarat că grădina ei este inspirată din frumosul colţ de rai al reginei Maria de la Balcic şi este redată pe verticală, făcând legătura între cer şi pământ.

Un pictor care nu poate fi trecut cu vederea, făcând parte, prin expoziţiile pe care le-a avut până acum la Buzău, Bârlad, Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, dar şi în Bulgaria, dintr-o generaţie care îşi exprimă în cel mai frumos mod sentimentele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5