ONOR PENTRU PREŞEDINTELE REALES AL ROMÂNIEI

Odată cu realegerea domnului Traian Băsescu, ca preşedinte al României, la Palatul Cotroceni a avut loc ceremonia de reinstalare efectuată de Regimentul 30 Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul". La comanda acestei unităţi de elită a armatei române, înfiinţată încă din anul 1930, se află locotenent colonelul bârgăuan Virgil Ovidiu Pop, care a avut deosebita cinste de a prezenta Preşedintelui, Onorul Gărzii de protocol.

Originar din Prundu Bârgăului, dintr-o familie de cunoscuţi profesori, urmaşi ai grănicerilor năsăudeni, locotenent colonelul dr. Virgil Ovidiu Pop a urmat cursurile Liceului Militar "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" la Sibiu şi Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" la Bucureşti, unde şi-a luat şi doctoratul în ştiinţe militare. A comandat subunităţi de valoare, de la pluton şi până la nivel de batalion, ajungând la 4 octombrie 2004 în fruntea Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" şi având, în palmares, mai multe misiuni internaţionale, în Kosovo (2006) şi Afganistan (iunie 2008 – februarie 2009), unde a fost, pentru prima dată, un comandant român peste 650 de militari, în aceste zone de conflict.

Odată cu numirea sa, la comanda Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul”, începând cu 1.10.2009, lt. colonelului Virgil Ovidiu Pop i-a fost înmânată o plachetă şi însemne ale vânătorilor de munte, din partea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi o plachetă de recunoştinţă pentru activitatea depusă, din partea Preşedintelui CJ Argeş.

Dorind a răsplăti meritele sale, Preşedintele României i-a conferit la 22.10.2009, colonelului Virgil – Ovidiu Pop, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru militari.

Niculae Vrăsmaş

Comentarii

18/01/12 10:52
pantilin florentina

felicitari din tot sufletul si....dupa cum observi , iti urmaresc activitatea si evolutia ta in cariera, ca de tine.....nu am cum sa dau

18/04/11 19:18
Vizitator

Felicitari...esti un exemplu de urmat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5