Opriţi claxoanele!

Scrisoare deschisă către:

Primăria municipiului Bistriţa

Poliţia Comunitară

Poliţia municipiului Bistriţa

Jandarmeria municipiului Bistriţa

Îngroziţi de vacarmul existent la sfârşitul fiecărei săptămâni în oraşul nostru şi ajunşi la capătul răbdării, mai mulţi cetăţeni dornici să trăiască într-un oraş european civilizat, cer organelor sus amintite luarea unor MĂSURI URGENTE, menite să asigure ordinea şi liniştea publică şi care să garanteze respectarea LEGILOR existente, cum ar fi:

1. Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede:

- art. 142 (lit. n, f,d,): se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar (dacă nu asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor), în intersecţii, curbe;

- art. 148, pct. 14: este interzis să se folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră.

Tot în regulamentul sus-menţionat şi în Codul Rutier se specifică:

CLAXONATUL este interzis cu desăvârşire în oraş (cu excepţia cazurilor de strictă necesitate: pompieri, salvare, poliţie). Şoferii din ALAIURILE DE NUNTĂ pot fi opriţi în trafic de poliţiştii rutieri şi amendaţi.

2. Legea 61/1991, care prevede sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

3. HCL 153/2009 privind ordinea şi liniştea publică.

Nerespectarea acestor legi a dus la următoarea situaţie exasperantă:

- parcarea maşinilor este făcută haotic;

- se claxonează în prostie, nu numai la nunţi, ci şi în restul zilelor;

- se dă muzica la maxim în localuri şi nu se respectă ori închiderii, deranjul prelungindu-se până la orele 2-3 dimineaţa;

- maşinile circulă cu radioul dat tare;

- motoretele, motocicletele şi mopedele, cu zgomotul lor infernal, circulă nestingherite, neţinând cont că deranjează atâta lume.

Se ştie că poluarea sonoră cauzează disconfort, oboseală, stres, dereglări de somn, dificultăţi de auz şi chiar o leziune permanentă a urechii. Dacă într-un interval de timp identic claxonează doar 3 maşini sau au muzică dată la maxim, nivelul decibelilor este de 2 ori mai mare decât cel admis.

Având în vedere faptul că pe această temă au mai fost făcute numeroase sesizări rămase fără rezolvare, rugăm insistent, încă o dată, autorităţile locale sus amintite SĂ APLICE LEGILE EXISTENTE, SĂ-ŞI FACĂ DATORIA pentru care sunt plătiţi din banii publici şi SĂ RĂSPUNDĂ ÎN MOD PUBLIC la întrebarea:

DE CE NU RESPECTĂ ŞI NU APLICĂ LEGILE?

Cu stimă şi mulţumiri, în numele cetăţenilor nemulţumiţi,

Mureşan V., Oprea I. Pop D.

Comentarii

30/07/10 12:24
vuvuzelu'

sigur ca legislatie exista. Cum o aplicam? Ca politistul comunitar cu siguranta cunoaste cel putin "un nuntas" din alai si... cum sa-i amenedezi? Vrei sa le strice distractia si "sa le mearga rau insurateilor"? Lasa sa deranjeze o urbe intreaga copii, batrani, oameni bolnavi ce au nevoie de liniste sa se odihneasca. Carenta celor 7 ani petrecuti acasa duce la astfel de situatii pentru cel care aplica legea (fiindca nu are o etica a muncii) si cel care o incalca (fiindca nu-l intereseaza membrii comunitatii).

05/04/15 09:59
Nelu

Ce sa nu claxonezi, sint atitia timpiti dusi cu pluta,visatori care nu ai incotro trebuie sa.i claxonezi altfel i.ai faultat,nu este gindita legea sa stau pe loc pina isi dea seama fraierii ca au masina linga ei?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5