Ordinul ”Sfinții Martiri Năsăudeni” pentru președintele CJ Radu Moldovan şi Crucea Transilvană pentru protopopul Ioan Dâmbu, la inaugurarea Centrul Misionar pentru Tineret Sângeoz Băi. Peste 4000 de volume la Biblioteca ”Sf. Ioan Iacob”

“Ziua de 7 iulie a însemnat împlinirea unui vis, care în urmă cu 3 ani, când a venit ideea de a construi un Centru de Tineret în Sângeorz-Băi, mi-am dorit din tot sufletul ca această idee să se materializeze, dar sincer vorbind, nu mă gândeam că Bunul Dumnezeu va ajuta ca această piatră la temelia societății de mâine să fie pusă atât de repede. Imediat după ce am ajuns la conducerea Consiliului Județean, ÎPS Andrei, împreună cu Părinții Protopopi Alexandru Vidican, Ioan Dâmbu și Doru Zimveliu, precum și cu Părintele Tudor Mudure-Iacob, mi-au propus să lucrăm împreună la un proiect îndrăzneț: construirea Centrului de Tineret ,,Preot Profesor Ioan Bunea” la Sângeorz-Băi. Proiectul de parteneriat cu Arhiepiscopia a fost conturat întocmai pe această inițiativă, rezultatul propus fiind acela de a crea un centru pentru tineri, menit să îi formeze, ghideze și să le ofere repere viabile într-o societate sub semnul provocărilor. Iată că astăzi, cu sprijinul unor oameni cu suflet mare, la fel ca domniile voastre, partea materială a Centrului Misionar de Tineret de la Sângeorz-Băi a fost realizată. Au fost puse mii de cărămizi, iar fiecare dintre ele reprezintă câte un pas spre un viitor mai bun pentru societate.Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor de bine care au crezut alături de noi, că tânăra generație merită atenția noastră! Noi toți, administrația, societatea civilă, Biserica, avem un rol foarte important în educația urmașilor, iar realizarea unor astfel de proiecte va fi nu doar o activitate bifată, ci transformarea unui vis în realitate pentru întreaga societate! De asemenea, mă onorează primirea din partea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, prin ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a Ordinului ”Sfinții Martiri Năsăudeni”. Mă onorează și mă responsabilizează, ca munca depusă până acum, în scopul binelui și al oamenilor, să o continui” a declarat la deschiderea Centrului Misionar pentru Tineret „Preot misionar Ioan Bunea” preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

La inaugurarei Centrului din Sângeoz Băi, au fost prezenţi ÎPS Mitropolit şi Arhiepiscop Andrei Andreicuţ, PS Petroniu – Episcopul Sălajului, PS Iustin Sigheteanu – Arhiereu Vicar al Maramureşului, alături de un sobor de peste 50 de preoţi, întâmpinaţi de tineri îmbrăcaţi în frumoase costume tradiţionale româneşti.
Au participat la eveniment Ioan Ţintean – prefectul judeţului, Radu Moldovan – preşedintele CJ BN, Alexandru Pugna – vicepreşedinte CJ, Roland Venig – primarul oraşului Sângeorz Băi, deputaţii Stelian Dolha şi Daniel Suciu, prof. dr. Mircea Gelu Buta – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, primari din judeţ, sute de credincioşi.
„Este o zi istorică pentru noi. Lucrările la Centrul Misionar pentru Tineret au fost făcute de firma Dimex şi au început în anul 2012, în luna noiembrie. După aproape trei ani de muncă, investiţia, care se ridică la circa 3 milioane de lei, a fost finalizată, iar cei care s-au ocupat de proiect sunt mândri că la Sângeorz-Băi este cel mai modern centru din ţară” a precizat a părintele Tudor Mudure.
În acest cadru, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a primit Ordinul ”Sfinții Martiri Năsăudeni”, oferit de IPS Andrei.
Protopopul de Năsăud, Ioan Dâmbu, a primit Crucea Transilvană, iar pr. Tudor Mudure a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.
Tot acum, a fost inaugurată Biblioteca ”Sf. Ioan Iacob” (poet şi bibliotecar la Mănăstirea Neamţ, poate cel care ar merita să fie patronul spiritual al bibliotecilor), filială a Bibliotecii Județene, pr. Ioan Pintea, managerul instituţiei, având grijă să fie peste 4.000 de cărți în rafturi, încă de la început. Cu acest prilej, s-a lansat volumul „Ioan Bunea. Memorial”, apărut la Editura Limes, 2015 în prezenţa editorului, Mircea Petean. Pentru o bună dotare cu carte, atât acum, cât şi în viitor, directorul Ioan Pintea a luat legătura cu edituri importante din România (Humanitas, Polirom, Cartea Românească, Curtea Veche, Tracus Arte, Şcoala Ardeleană), care vor face donaţii pentru această filială a bibliotecii, pe lângă achiziţiile şi cărţile editate de bibliotecă. După filialele inaugurate de Biblioteca Judeţeană la Spital, la Universditatea Babeş-Bolyai din Bistriţa şi la Centrul Cultural din Gledin, iată că o nouă bibliotecă va fi de folos tinerilor care vor petrece aici tabere de neuitat.
Centrul Misionar pentru este alcătuit din două corpuri, cu bibliotecă şi aparatură modernă (laptop, videoproiector, multifuncţională, sistem audio, etc), 70 de locuri de cazare, săli de conferinţe. Acest centru a fost contruit pentru a fi organizate tabere şi activităţi cu şi pentru tineri. Taberele încep lunea şi se încheie sâmbăta şi sunt organizate de grupe de vârstă: 8-13 ani, 13-18 ani şi peste 18 ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5