Orgoliul politic conduce la Bistriţa

Diana Morar, consilier local Bistriţa

Din nefericire, pe aleșii locali bistrițeni ai coaliției PSD-ALDE plus anexa UDMR, ii doare mult prea puțin de problemele cu care se confrunta cetatenii ai căror interese le reprezintă in forul legislativ local, astfel încât sa facă efortul minim de a participa la ședința de consiliu local municipal convocată de consilierii PNL și PER, in vederea organizării comcomitente a unui referendum local de consultare deodată cu cel national in 6 și 7 Octombrie 2018.
A fost ordin de zi pe unitate astăzi la PSD și ALDE Bistrita pentru ca acest demers perfect legal și de bun simt al consilierilor PNL și PER sa fie ignorat cu desăvârșire de consilierii locali ai coaliției majoritare precum și de consilierul UDMR. Asta doar pentru a-si dovedi supremația ce domina in CL Bistrita si pentru a arată cât de insignifianta este bruma de 7 consilieri PNL si PER, adică o treime din consiliul local.
Din păcate, aroganta de care dau dovada lovește in primul rând interesul cetățenilor pe care aceștia ii reprezintă, interes manifestat prin toate demersurile inițiate de societatea civilă locală cu privire la conservarea spațiului verde din Piața Centrală, a îngrijorării publice manifestate cu privire la consecințele instituirii pasarelei metalice pe Bd Independentei, precum și a construcției Centrului Intermodal in mijlocul orașului, spre deosebire de periferie, unde ii este locul.
Prin gestul de astăzi, au arătat clar ca nu le pasa de concetățenii lor.
Oare ce Argument mai presus de respectul fata de cetățean ar putea invoca pentru a justifica absenta intr o asemenea situație?
Ce e trist, este faptul ca dincolo de orgoliile politice, interesul cetățeanului de rând rămâne in continuare călcat in picioare sau in cel mai bun caz ignorat.
Cu toate ca era un bun prilej de consultare a locuitorilor pentru probleme locale care au creat și Creează frământări in căutarea de soluții, s a preferat a ignora totul.
Chiar dacă infrastructura refendumului national ce va urma conferea un cadru minimal de organizare și costuri a unui referendum local de consultare ( cheltuiala cu tipărirea buletinelor de vot), cei din PSD-ALDE ignora electoratul bistrițean, ascultând întocmai ordinele primite piramidal,preferând sa stea ascunși prin birourile ce le ocupa, așa cum a procedat și viceprimarul Muthi, căruia ii sunt temporar delegate atribuțiile de edil sef și care a preferat sa nu se deplaseze pana in sala de ședința a consiliului local convocat.
PSD Bistrita, mare susținător al validării refendumului pentru redefinirea familiei (cu toate ca initiativa aparține societății civile) nu a stat o clipa in loc și poate nu s a gândit ca in municipiul Bistrita, in situația organizării și a referendumului local, ar fi atins un prag mai bun al prezentei la vot cu care s-ar fi putut ulterior fali la București.
Orgoliul politic conduce modul de a face politica in aceste vremuri. Totul se bazează pe o reacție pur instinctuală și atât.
PS: organizarea referendumului national nu a fost publicată termenul legal de 20 de zile, însă acest amănunt insignifiant nu îl invoca PSD decât cu privire la situația referendumului local.

Comentarii

30/09/18 11:26
Cititor

Corect, asa este.
Dintotdeauna, totul se conduce si s-a condus... dupa " interesul politic " si nicidecum altfel. Asa s-au pierdut si banii europeni pentru Centura Bistrita Sud, cand Gica Contra s-a opus, efectiv asa, doar pentru ca Proiectul avea doar coperti rosii si nu "cacanii " sau altfel... Fiecare trage focul la " oala lui " si nu a interesului public general , care pentru politruci, n-are absolut nici o valoare .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]