Orhideele - un simbol al eleganței și al bunului gust

Orhideele sunt flori minunate ce atrag prin forma, culoarea și parfumul lor. În lume există peste 20.000 de specii ale acestei flori cu numeroase caracteristici și proprietăți. Întrebuințarea acestor lor este foarte variată: o parte din ele au rol decorativ, în timp ce cealaltă parte, cum este orhideea vanilia, sunt folosite în prepararea unor delicii culinare sau în industria parfumurilor.

Din cele mai vechi timpuri, orhideele sunt printre cele mai îndrăgite flori, iar pe lângă ele, de-a lungul anilor s-au creat tot felul de legende și tradiții.

Despre acestea, dar și multe alte lucruri interesante ce au legătură cu orhideele vom vorbi și noi astăzi. La final, cu siguranță, vei fi tentat să achiziționezi o orhidee, așa că îți recomandăm de pe acum o florarie online de lux din București și anume Maison d'Or.

Legende și tradiții despre orhidee

Așa cum spuneam și mai sus, încă din cele mai vechi timpuri s-au creat tot felul de povești și povestiri cu și despre orhidee. În Grecia Antică, spre exemplu, se considera că rădăcinile orhideelor pot influența sexul copilului înainte de naștere. Dacă tatăl consuma o anumită rădăcină, atunci bebelușul va fi băiat, iar dacă mama va consuma un alt soi, atunci viitorul copil va fi fetiță.

Aztecii, care se aflau în capătul opus al lumii, amestecau esența orhideelor vanilate cu cacao și obțineau astfel un elixir puternic și aromat despre care considerau că oferă vitalitate.

În perioada victoriană, cunoscută drept și perioada de aur a horticulturii, orhideele erau aduse pe tărâmurile europene cu eforturi financiare considerabile. Drept urmare, cultivarea lor era sinonimă cu eleganță, luxul și prosperitatea, fapt ce s-a păstrat până în zilele noastre.

Semnificațiile orhideelor

În mod tradițional, orhideele erau asociate cu virilitatea și cu fertilitatea, însă odată cu trecerea timpului, oamenii le-au atribuit și alte semnificații. Așadar, în funcție de culoarea pe care o au, fiecare orhidee transmite un alt fel de mesaj:

  • Orhideele albe simbolizează sinceritatea, inocența, castitatea, eleganța și gratitudinea.
  • Orhideele roz sunt simbolul feminității și grației.
  • Orhideele galbene nu semnifică gelozia, ci sunt un simbol al prieteniei și al aprecierii.
  • Orhideele violet și vișinii simbolizează admirația, dragostea și dorința.
  • Orhideele orange sunt mesagerii mândriei, ai curajului și ai bucurieri.

Cui oferim orhidee?

Ei bine, acum că știm care sunt semnificațiile acestei flori, în funcție de mesajul pe care dorim să-l transmitem, alegem și orhideea potrivită. Spre exemplu, dacă vrei să-i faci o bucurie unei persoane apropiate cum este mama, sora sau soacra ta, cea mai potrivită orhidee este cea de culoare albă. În schimb, pentru soția, logodnica sau iubita ta, cea potrivită este orhideea roz sau orhideea violet. Pentru o prietenă dragă sau o colegă care a avut parte de o reușită și vrei să o feliciți, îi poți oferi cu încredere o orhidee galbenă.

Așadar, acum, la început de primăvară oferă femeilor dragi din viața ta flori frumoase, atent alese!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5