Ovidiu Creţu: Între mine şi Ioan Oltean a existat o colaborare instituţională corectă

Văd că sunteţi la curent cu declaraţiile domnului Ioan Oltean. Cât de bine şi cât de rău vă fac din punct de vedere electoral aceste declaraţii?

Ovidiu Creţu: Acum, poziţia mea este foarte bine cunoscută. Şi, de asemenea, faptul că trecerea mea dintr-o parte în alta, dintr-o tabără în alta, nu a fost luată niciodată în considerare. Şi când în anumite momente domnul Oltean invita pe unii sau pe alţii, inclusiv din PSD, să treacă la ei, mie nu mi-a adresat niciodată invitaţia pentru că ne cunoaştem. Eu am o relaţie civilizată cu Ioan Oltean, am avut nevoie în perioada mandatului trecut de intervenţii pentru rezolvarea unor probleme pentru unele proiecte şi atunci m-am dus şi l-am căutat în calitate de primar, iar pe el în calitate de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, să intervină şi să rezolve legal şi cinstit problemele legate de proiectele ţinute în sertarul doamnei Udrea. Trebuie să spun şi să mărturisesc chestiunea aceasta, pe care am spus-o şi în alte ocazii, că a intervenit. Eu nu am avut ce să-i rezolv domnului Oltean în Primăria Bistriţa pentru că nu a venit niciodată la mine cu o asemenea cerere. Că a venit cu o cerere pentru închirierea cortului pentru anumite evenimente, întruniri, sunt lucruri pe care mi le solicită toată lumea.

Nu avem alt gen de relaţii, nu suntem nici cumetri, nu am mers nici la nunţi împreună, nu mergem la bere împreună, dar a existat o colaborare instituţională corectă. Şi probabil că din acest punct de vedere domnul Ioan Oltean nu poate să arunce cu pietre, aşa cum se obişnuieşte. Nu cred că îmi fac rău aceste declaraţii, nu cred că îmi fac nici bine, iar dacă mă gândesc bine la poziţia mea, care a fost una de a face administraţie şi nu politică în Primăria Bistriţa, poate că îmi fac chiar bine, pentru că accentuează această trăsătură a faptului că fac o administraţie sau încerc să fac o administraţie depolitizată sau cu cât mai puţină politică, ca să spunem lucrurilor pe nume.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5