Ovidiu Creţu: Trei din cele cinci blocuri ANL care se vor construi la Bistriţa sunt ale Armatei

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că administraţia locală a pus la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe amplasamentul pentru blocurile de locuinţe destinate închirierii. Potrivit acestuia, din cele cinci blocuir care ar urma să fioe edificate, trei sunt rezervate pentru Armată.

         „Blocurile ANL sunt construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, municipiile pun la dispoziţie terenurile. (...) Terenul pe care l-am cumpărat şi l-am viabilizat în zona ANL-urilor, mai deasupra un pic, l-am transmis către Agenţie să declanşeze procedurile care să ducă la realizarea lor. Vor fi cinci blocuri, dintre care trei sunt destinate pentru Armată, aşa a fost hotărârea de Guvern. Armata chiar ne-a făcut solicitarea pentru că hotărârea de Guvern dădea termen 2018 şi ANL încă nu se mişcă. Noi sperăm să se facă lobby suficient şi din partea noastră şi din partea Ministerului Apărării Naţionale pentru a se realiza acele locuinţe ANL”, a explicat primarul Bistriţei.

Potrivit acestuia, solicitarea de locuinţe ANL a scăzut simţitor faţă de acum zece ani. „Vreau să vă spun că anul trecut am repartizat locuinţe la toţi cei care au avut acte legale, care au avut dosarul complet au primit locuinţe. Nu ar trebui să fie un număr foarte mare de solicitanţi. Noi am aprobat în Consiliul Local lista de priorităţi pe anul acesta şi sunt aproximativ 60 de locuinţe libere, pentru că nu le-am repartizat pe toate, deoarece nu am avut suficiente cereri. Nu mai este situaţia din 2008 când erau 2000 de cereri la ANL”, a completat Ovidiu Creţu.

În ceea ce priveşte locuinţele sociale, la Viişoara, municipalitatea a cumpărat un teren şi a pregătit proiectul tehnic. „Locuinţele sociale se construiesc de unităţile administrativ-teritoriale, cu contribuţie guvernamentală, undeva peste 50%. Nu am reuşit să obţinem nici anul trecut banii, anul acesta nu am primit niciun răspuns dacă primim finanţare să declanşăm realizarea celor cinci blocuri”, a explicat primarul Ovidiu Creţi.

Altfel, în această vară vor fi amplasate la Viişoara 8 containere, respectiv locuinţe de necesitate, în care vor fi mutaţi cei care nu s-au putut adapta la traiul de la bloc.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]