Ovidiu Dorian Brașai, noul preot misionar al Bisericii Sfântul Apostol Andrei din Beclean

Cristi Nicula

Născut în 1984, absolvent al Seminarului Teologic Liceal Român Cluj, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj, cu  master de Doctrină și Hermeneutică Cluj, este doctorand la specializarea Studiul Vechiului Testament unde îl are în calitate de coordonator pe profesorul  Chirilă Ioan, președintele senatului UBB Cluj-Napoca.

 În paralel acesta finalizează studiile Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, specializarea Geodezie-Cadastru.

Dorian provine dintr-o familie de intelectuali, tatăl fiind inginer, iar mama- profesoară de matematică.

Hirotonirea

Cu ocazia Sfintelor Sărbatori Pascale, sub îndrumarea didactică a părintelui profesor doctor Chirilă Ioan și cea spirituală a părintelui protopop  Vicențiu Doru Zinveliu, care i-au călăuzit pașii spre această slujire, tânărul fiu al Becleanului, prin bunăvoința bunului Dumnezeu, a fost hirotonisit  preot la Biserica „Sfantul Apostol Andrei” din Beclean, de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.  

Protopopul Vicențiu Doru Zinveliu îi transmite noului preot misionar: “Solemnitatea este necesară în biserică dar totodată biserica trebuie să fie locul unde tinerii să vină cu plăcere. Este marea provocare a preoților, în special a preoților aflați la început de drum. Îi doresc lui Dorian să fie un preot care să reușească acest lucru.”

Tânărul  părinte Dorian Brașai  nădăjduiește să îndeplinească cu vrednicie misiunea pentru care a fost învestit, iar pe noi tinerii “ne îndemnă să cercetăm Biserica și să ne apropiem de Dumnezeu prin participrea activă la cultul divin public al acesteia”.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]