Pădurar reţinut pentru abuz în serviciu şi luare de mită

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au dispus, vineri, luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi formulată propunerea de arestare preventivă faţă de B. D. L., pădurar la Ocolul Silvic Lechinţa, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi luare de mită.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, actele urmărie penală efectuate până în prezent au conturat indicii potrivit cărora „în perioada 2016-februarie 2017, fiind responsabil cu paza şi protecţia pădurilor din cantonul Archiud, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile prevăzute de lege, a permis mai multor persoane să taie pe nedrept şi să sustragă arbori din fondul forestier pe care îl avea în gestiune şi a împărţit cu infrasctorii silvici sumele de bani rezultate din vânzarea materialului lemnos”. 

Garda Forestieră a constatat tăierea ilegală a 4.374 arbori de diferite specii şi cauzarea unui prejudiciu de 397.623 lei.  

De asemenea, în cursul anului 2016, „suspectul a acceptat şi a primit bani şi diverse foloase de la mai multe persoane cărora le-a permis să-şi însuşească pe nedrept material lemnos din pădurea pe care o gestiona, fără a întocmi documentele legale de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor silvice”. 

În aceeaşi cauză au fost reţinuţi preventiv şi suspecţii C.I. şi S.D.I., faţă de care se efectuează urmărirea penală pentru infracţiunile de tăiere fără drept şi furt de arbori prin care s-au cauzat prejudicii de peste 26.000 lei.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor poliţiei judiciare din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud şi al IPJ BN. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]