Pădurea Lions, la Budeşti-Fânaţe

Olimpiu Cocian, președinte Lions Club

Lions Club Bistrița în parteneriat cu Tășuleasa Social și Primăria comunei Budești au organizat, sâmbăta aceasta, acțiunea de împădurire a 2 ha de teren în comuna Budești, sat Budești-Fânațe, cu participarea a peste 100 de voluntari mobilizați de Tășuleasa Social și Lions Club Bistrița. Acțiunea a fost organizată în cadrul Zilei naționale Lions pentru plantare de arbori și arbuști.

La ora 8,30, pe o ploaie măruntă care nu părea să se oprească prea curând, voluntarii și membrii Clubului Lions împreună cu echipa Tășuleasa Social, coordonată de Alin Ușeriu, au plecat echipați cu unelte și puieți spre Budești-Fânațe. Aici, împreună cu sătenii mobilizați și însoțiți de primarul comunei Budești, Vasile Codrea, înfruntând o vreme deloc prietenoasă, s-au mobilizat exemplar și au reușit ca în 4 ore de muncă să planteze pe o suprafață de două hectare dintr-un deal lipsit de vegetație, 10.000 de puieți de paltin și frasin care vor deveni Pădurea Lions.

Costul acestei acțiuni a fost de 5.000 euro, finanțată integral de Clubul Lions, care este la prima mare acțiune de acest fel. Cea mai mare parte a sumei provine din încasările obținute de Lions Club la Târgul de Purici - organizat în 11-16 noiembrie 2014 - iar o altă parte din sponsorizări ale membrilor Lions Club.

Printre alte activități ale Lions Club se numără Cupa Lions la Șah, Noi ajutăm vârstnicii, Ziua mondială a Diabetului, Ziua Bastonului alb, Ziua mondială a vederii, Cupa Generozității, Ziua Culturii, Afișe pentru pace. Lions Club susține financiar și cu donații în cărți și obiecte copiii de la Preventoriul Ilișua.

We Serve!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]