Palatul Copiilor Bistrița – 70

Palatul Copiilor la vârsta senectuții!

Cu câteva seri în urmă aflu de la doamna profesor Ionela Nușfelean că Palatul Copiilor din Bistrița, pe care eu îl vedeam veșnic tânăr, face vârsta de 70 de ani și, în virtutea colaborării dintre Cenaclul Literar George Coșbuc al Casei de Cultură a Sindicatelor Bistrița și Cercul literar al Palatului Copiilor, coordonat de domnia sa, scriu un mesaj cu acest prilej. Zis și făcut!

Cunosc această instituție încă din vremea copilăriei. Deși înființate în vremea vechiului regim, aceste instituții nonformale și-au dovedit în timp utilitatea, rezistând și după `89. Dimpotrivă li s-a adăugat un plus, fiind intitulate „Palate”.

Îmi aduc aminte cu bucurie și emoție când am fost primit în rândul pionerilor, cu cravată și insignă. Momente emoționante în viața unui copil. Chiar unicat!

În timp, lucrurile au evoluat, rolul și activitatea acestor instituții s-a schimbat radical. Utilitatea lor s-a amplificat și iată că astăzi Palatul Copiilor din Bistrița a atins o frumoasă vârstă!

Îi felicit pe aceia care au știut să țină în picioare aceste micuțe „cetăți tinere”, urându-le, la ceas aniversar, tradiționalul „La mulți ani!”.

Alexandru Câțcăuan,

Director al Casei de Cultură a Sindicatelor Bistrița

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5