Parteneriat cultural - Muzeul Grăniceresc Năsăudean – Muzeul Brăilei

Aşa cum ştie orice năsăudean, în ultimii ani, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean au avut loc ample lucrări de reabilitare, după care au fost deschise expoziţia de etnografie şi, apoi, a fost inaugurată o casă tradiţională strămutată în curtea interioară a muzeului, tocmai din Ilva Mare. De asemenea, au fost vernisate o serie de expoziţii temporare, urmând ca în cel mai scurt timp să putem viziona şi expoziţia de istorie care va include, în mod firesc, aşa cum ne spunea directorul muzeului, dr. Lucian Vaida, perioada regimentului de graniţă de la Năsăud (1763-1851), epocile vechi ale istoriei noastre cu numeroase materiale arheologice descoperite mai înainte sau mai recent. Ultimele provin din situl de arheologie de la Fântânele, comuna Matei, unde arheologii investighează un cimitir celtic (sec. IV-II î.Hr.) şi unul scitic (sec. VI î.Hr.).

În paralel, Muzeul Grăniceresc Năsăudean a pus bazele unui parteneriat cultural cu Muzeul Brăilei. Aşa cum preciza directorul instituţiei, dr. Lucian Vaida, au fost făcute deja primele schimburi de publicaţii editate de cele două muzee: „Am trimit brăilenilor întreaga colecţie a revistei „Arhiva Someşană”, primind în schimb cele 18 numere ale revistei „Istros”, o publicaţie a cărei editare a început în urmă cu 14 ani”, a specificat directorul Vaida.

Comentarii

07/10/11 17:14
Olandezul zburător

Așa cum știe oricine, barbarii nu sunt analfabeți, scriu pe peretele proaspăt vopsit al Muzeului năsăudean cu cocârle mari, roșii, se spurcă galben sub plintă. Doamna cu sânge albastru, Ineke Van Ellen, a donat recent 15 000 de euro: Primăria să le facă apartamente sociale și grupuri sanitare, muzeele din Olanda să rămână în siguranță pentru un timp.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5