Patru administratori bistriţeni trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

      Luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost soluţionate 500  cauze, dipunându-se trimiterea în judecată, prin rechizitorii, a 67 inculpați. Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

         Printre cei trimiși în fața instanței se jumără și patru administratori ai unor firme de pe raza județului, pentru comiterea unor infracțiuni economice.

         Astfel, P.G.T.S. va da explicații pentru faptul că “în calitate de administrator la o societate comercială, în perioada 2008-2009, nu a înregistrat în contabilitate veniturile obţinute din achiziţii intracomunitare, cauzând statului român-ANAF o pagubă de 699.954  lei”.

       Un alt administrator bistriţean, M.P., a fost trimis în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune prin stopaj la sursă şi folosirea creditului societăţii în interes personal, constând în faptul că “în perioada iunie-octombrie 2010, nu a virat la scadenţă obligaţiile fiscale reţinute ca stopaj la sursă, pentru angajaţi, cauzând părţii vătămate - statul român -ANAF, o pagubă de 8.177 lei, în aceeaşi perioadă însuşindu-şi din fondurile societăţii suma de 99.011,54 lei”, se arată în comunicatul Parchetulşui de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

          Alţi doi administratori – C.I.C.L. şi C.I.S.N. - din aceeaşi familie, se vor apăra în faţa instanţei de judecată, fiind acuzaţi de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură private, folosirea creditului societăţii în scop personal şi împrumutul sub orice formă de la o societate pe care o administrează cu o sumă superioară limitei legale.

“În calitate de administratori la o societate comercială, în cursul anului 2010, ambii au indus in eroare pe o parte vătămată, de la care au achiziţionat bunuri (caramidă), în valoare de 232.636,90 lei,  pe care nu le-au mai achitat, banii obtinuţi urmare revânzării mărfurilor, respectiv suma de 320.000 lei, fiind utilizaţi în interes personal. De asemenea, nu au înregistrat în evidenţele contabile veniturile realizate, raportat la activitatea comercială a societăţii, cauzând statului român – ANAF - o pagubă de 21.478 lei. În aceeaşi perioadă, inculpatul a împrumutat de la societate suma de 167.000 lei. Pentru acoperirea prejudiciilor, au fost întocmite mai multe acte necorespunzatoare adevarului (process- verbal de custodie şi factura fiscală)”, menţionează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5