Patru amenzi aplicate de specialiştii ISU BN, administratorilor de cluburi, baruri şi discoteci

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” a derulat o serie de acțiuni de control la spații cu afluență de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci din judeţul Bistriţa – Năsăud (municipiul Bistriţa, oraşul Sângeorz Băi şi localităţile Prundu Bîrgăului, Bozieş, Uriu, Anieş şi Jelna).

Astfel, în scopul prevenirii unor evenimente nedorite, în zilele de vineri şi sâmbătă, pe timp de noapte, după ora 23.00, au fost desfăşurate controale inopinate de prevenire şi activităţi de recunoaştere la 14 de obiective de către inspectorii de prevenire şi personalul operativ din cadrul I.S.U. „Bistriţa”, în cooperare cu efective ale inspectoratelor județene de poliție și jandarmi.

„În cursul acestor acțiuni, cadrele Inspecției de Prevenire au depistat 33 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 avertismente și patru amenzi, în cuantum de 10 000 lei. Dintre cele 33 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, patru au fost soluţionate pe timpul controalelor.

Principalele deficienţe au constat în lipsa planurilor de evacuare, blocarea căilor secundare de evacuare,  neîntreţinerea si neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie, neîntreţinerea corespunzătoare sau lipsa iluminatului de siguranţă şi securitate pentru evacuare, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi diminuarea sau nemarcarea căilor de evacuare”, informează Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN, prin intermediul unui comunicat de presă.

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa - Năsăud vor continua acţiunile de control şi recunoaştere şi în perioada următoare, atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf / spectacole, centre comerciale, instituţii de învăţământ, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul.

„Considerăm, ca şi până acum, foarte important interesul persoanelor din cadrul operatorilor economici de a-şi însusi mai bine aspectele ce ţin de siguranţa şi securitatea proprie şi a utilizatorilor, precum şi adoptarea unui comportament preventiv de către populaţie”, menţionează sursa citată.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]