Patru bistriţence au trecut de proba eliminatorie la magistratură

Din cei zece jurişti bistriţeni care s-au înscris la concursul de admitere în magistratură, pentru un post de judecător sau de procuror, patru au reuşit să treacă de proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice.

Doi ofiţeri de poliţie – Simona Roşiu şi Simina Corlăţeanu – au obţinut punctaje foarte bune, adică 82, respectiv 81 puncte. În schimb, colegii de breală, fostul şef IPJ BN – Ioan Sidor Bodescu şi Ioan Nicolea Moldovan nu au reuşit să depăşească cele 70 de puncte pentru a fi declaraţi admişi.

Alte două bistriţence au trecut proba eliminatorie, şi anume avocaţii Cristina Liana Moldovan şi Andreea Căilean, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii.
Concursul care se derulează până în 10 octombrie vizează ocuparea a 50 posturi de judecător şi 50 de posturi de procuror, dintre care două locuri de judecător sunt vacante la Judecătoria Bistriţa şi Judecătoria Năsăud, iar alte două de procuror la parchetele aferente celor două judecătorii.
În 9 septembrie, cei care au fost declaraţi admişi, vor susţine şi un test de verificare a raţionamentului logic, finalmente fiind programat interviul.
În această perioadă se derulează şi concursul de admitere în Institutul Naţional al Magistraturii, pentru ocuparea 200 locuri de auditori de justiţie, dintre care 100 sunt alocate pentru funcţia de judecător şi tot atâte pentru cea de procuror. După finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie pot opta, în funcţie de medii şi de locuirle disponibile, pentru una din cele două funcţii. Şi aici au participat la proba scrisă vreo 20 de bistriţeni licenţiaţi în drept.
Şapte dintre aceştia au reuşit să acceadă la proba următoare, după ce au dovedit că pot răspunde corect la minimum 70 de întrebări din domeniul juridic.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]