Patru elevi bistrițeni, de nota 10, premiaţi de Guvern

Absolvenții care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an, Evaluare națională și Bacalaureat, vor primi stimulente financiare, potrivit unei hotărâri adoptate în ședința de miercuri a Executivului.

Din Bistrița-Năsăud vor fi premiați patru absolvenți, și anume Horaţiu Adrian Marţian  - singurul absolventdin judeţ care a obţinut media 10 la Evaluare Naţională (fost elev al Şcolii Gimnaziale Nimigea de Jos), Ioana Popescu (absolventă a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” – singura care a luat 10 „din prima”), Vasile Neagoș (Colegiul Național ”Andrei Mureșanu) şi Diana Bortăş (Colegiul Naţional Liviu Rebreanu)”.

Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea națională pentru clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2016, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa citată precizează că, în 2016, un număr de 86 de absolvenți de clasa a XII-a au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie — iulie, iar 253 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea națională.

"Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice", se mai arată în comunicatul citat.

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]