Paul Ştir: Am semnat contractul de finanţare, la Ministerul Dezvoltării, pentru extinderea sediului Primăriei Căianu Mic

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir, a fost prezent, joi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a semna contractul de finanțare având ca obiect finanțarea pentru modernizarea și extinderea sediului administrativ al primăriei, din partea ministerului fiind secretar de stat Adrian Gâdea. De asemenea, alături de primarul Ştir a fost şi Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

„Proiectul prevede amenajarea unor spații noi, cum ar fi: sală modernă pentru oficierea cununiilor civile, sală de ședințe, arhivă, bibliotecă comunală modernă, garaj pentru mașina de pompieri care urmează să fie achiziționată, precum și alte spații administrative. Spațiile existente vor fi recompartimentate și recondiționate pentru oferirea unor servicii de calitate în interesul cetățenilor. Noul sediu al primăriei va fi reprezentativ pentru toți cetățenii comunei, venind în completarea investițiilor deja realizate și a celor pe care le avem în curs de realizare”, a declarat primarul Ştir.

Proiectul este finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală și contribuții de la bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și bugetul local.

„Un merit consistent în realizarea acestui proiect îl are președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care ne-a sprijinit într-un mod deosebit. Îi mulţumesc pentru buna colaborare și pentru toată contribuția adusă la dezvoltarea comunei Căianu Mic! Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate realizările și pentru oamenii minunați care sunt un sprijin pentru noi la nevoie! Continuăm munca!”, a transmis primarul Paul Ştir.

De asemenea, acesta a avut o întrevedere cu secretarul de stat Alexandru Pugna de la Ministerul Culturii și Identității Naționale. „Am discutat detalii importante despre proiectul la care lucrăm împreună, cu privire la promovarea culturii, tradițiilor, îndeletnicirilor și frumuseților care sunt atât de reprezentative pentru comuna Căianu Mic. Vechiul obicei agrar “Înstruțatul boului”, îndeletniciri precum, “voștinăritul” și “prelucrarea pielii”, dar și frumeseți ale zonei încărcate cu multă istorie și legende cum ar fi “Tăul Căianului” și nu numai, sunt motive solide pentru includerea comunei noastre în circuitul turistic și cultural la nivel național. Mulțumesc domnului Pugna Alexandru pentru tot sprijinul acordat și îi doresc mult succes în tot ceea ce face”, a precizat primarul comunei Căianu Mic.

 ***

Deputat Doina Pană: Felicitări, Paul Știr! Pentru primari ca tine s-a înființat PNDL-ul!

Deputatul Adriana Doina Pană a ţinut să remarce activitatea primarului din Căianu Mic, care deşi are doar 30 de ani, este primar la al doilea mandat, ales cu un procent de peste 80%. 
„Născut în 1989, anul Revoluției, cu dragoste de Dumnezeu și de oameni, a scris proiecte, a accesat bani și a revoluționat înfățișarea comunei: grădinițe noi-cu locuri de joacă în aer liber moderne, toate drumurile asfaltate sau în curs de asfaltare (46 de străzi), iluminat public modern, bibliotecă etc. Felicitări, Paul Știr! Pentru primari ca tine s-a înființat PNDL-ul”, a spus parlamentarul bistriţean.


 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]