Pe timp de pandemie, românii își pregătesc acasă preparatele culinare preferate

Pe măsură ce pandemia continuă, consumatorii s-au instalat în rutina care implică mult mai mult gătit la domiciliu, iar studiile sugerează că aceste obiceiuri vor continua și după perioada pandemiei. Această schimbare determină și o schimbare în listele de cumpărături. Comercianții cu amănuntul și producătorii de produse alimentare pot satisface nevoile consumatorilor cu opțiuni care fac gătitul acasă mai simplu, mai rapid și mai sănătos - și aduc o varietate atât de necesară în meniul de zi cu zi.

Gătitul acasă este noul normal

Mai mulți factori contribuie la popularitatea tot mai ridicată a gătitului în casă. Mulți oameni se simt nesiguri când merg la restaurante, dar scăderea traficului de clientelă în domeniu HoReCa nu este singurul motiv pentru care oamenii își aprind cuptoarele electrice și aragazurile mai des. Consumatorii care lucrează de acasă nu se mai opresc la micul dejun sau la cafea în drum spre muncă și nici nu mai frecventează localurile pentru prânz din jurul birourilor. Pentru mulți, preocupările financiare sunt, de asemenea, un catalizator pentru mai multe mese gătite în casă, care au un cost mai mic și deseori creează resturi care pot fi consumate și la alte mese sau în alte zile.

Pentru că de un an de zile mulți oameni gătesc în propriile locuințe, au crescut vertiginos vânzările pentru electrocasnicele mici menite să ajute în procesul de pregătire al preparatelor.

Cele mai achiziționate electrocasnice mici pe timp de pandemie

Conform vânzărilor din ultimul an, românii s-au îndreptat către aparate electrocasnice menite să le scutească timpul petrecut în bucătărie, care să le aducă în același economii privind factura de energie electrică și mai ales care să le permit să mănânce mai sănătos.

Mâncarea sănătoasă este acum, în perioada de pandemie, mai prezentă ca niciodată. Oamenii încep să consume mult mai conștient, astfel că încearcă preparate menite să le ofere acel strop în plus de sănătate cu speranța că își vor întări sistemul imunitar. Pentru micul dejun, la recomandarea nutriționiștilor, românii au început să consume shake-uri de fructe și legume, iar acest lucru s-a văzut prin creșterea vânzărilor la blendere profesionale în magazine online și offline. Pe lângă shake-uri, pâinea prăjită a fost preferată, iar acest lucru s-a reflectat în creșterea popularității segmentului de prăjitoare de pâine.

Tot pentru sănătate, gust și bani, din ce în ce mai mulți români aleg să își prepare singuri pâinea preferată. Astfel, au crescut vânzările pentru mașini de făcut pâine, în special pentru mașini de făcut pâine cu multe programe de coacere pentru a putea pregătit mai multe tipuri de pâine: fără gluten, cu semințe, pâine franțuzească, baghete, etc. Dacă ne amintim, în perioada de lockdown la nivel național, magazinele alimentare și cele de tip supermarket, minimarket, hipermarket, erau într-o penurie de drojdie.

Chiar și prăjiturile au început să fie realizate în case, astfel că vânzările pentru mixere au avut o pantă ascendentă. Printre cele mai căutate mixere s-au numărate mixerele cu bol, deoarece aduc o serie de avantaje, printre care o mai bună stabilitate.

Vasele pentru inducție au fost și acestea preferatele românilor, împreună cu seturile de tigăi, oale și cratițe cu suprafețe anti-aderente, ce nu permite lipirea alimentelor și procesul de curățare este foarte simplu – semn că românii investesc în calitate.

Pe lângă achiziționarea unui singur produs, românii au ales și produse ce pot realiza mai multe task-uri, produse revoluționare denumite simplu roboți de bucătărie.

Roboții de bucătărie sunt din nou pe val în această perioadă, iar românii s-au înghesuit să îi achiziționeze pe cei care le oferă calitate și ajutor multiplu. Printre cei mai căutați roboți de bucătărie în perioada de Crăciun s-au numărat cei cu mixer cu bol, braț sub formă de mașină de tocat carne și legume și realizat cârnați.

Toate aceste fapte reale, sunt de bun augur pentru producătorii de electrocasnice, dar segmentul HoReCa este vizibil afectat. Multe localuri ce servesc mâncare s-au menținut prin procesul de livrare la domiciliu, dar acest lucru s-a întâmplat cu precădere în orașele mari ce au serviciul de delivery, dar în orașele mici lucruri stau cu adevărat tragic. Cu toate acestea, gătitul acasă cu alimente sănătoase este un real avantaj pentru sănătatea populației care se află acum într-o criză de sănătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5