Pensionarii militari şi-au strigat nemulţumirea la Palat

Peste 100 de cadre militare în rezervă şi în retragere din Bistriţa-Năsăud au protestat ieri, în faţa Palatului Administrativ, pentru a-şi arăta „nemulţumirea faţă de actuala conducere a ţării care încalcă atât Constituţia, cât şi legile, precum şi hotărâri judecătoreşti irevocabile ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, în ceea ce priveşte mult discutata recalculare a pensiilor. Mitingul a fost amânat cu o zi, pentru 25 ianuarie, pentru a nu se suprapune cu sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere, Filiala Bistriţa, şi-a exprimat nemulţumirile prin col. (r.) Maftei Taloş, lt. col. (r.) Mihail Varga şi col. (r.) Dorin Filip, cei care au prezentat „Scrisoarea deschisă” adresată „fostului comandant, preşedintele Traian Băsescu”, dar şi somaţia care îi vizează pe premierul Emil Boc, miniştrii Oprea, Igaş, Botiş, Predoiu, Ialomiţeanu şi directorul SRI, George Maior.

Pensionarii militari au avut cuvinte „numai de bine” pentru şeful statului şi parte a Guvernului. „Băsescu, Băsescu, mai rău ca Ceauşescu!”, „Băsescu, nu uita că armata nu-i a ta!”, „Jos Băsescu şi cu Boc şi cu Oprea la un loc”, sunt doar câteva din mesajele pe care pensionarii militari bistriţeni au vrut să le transmită.

Comentarii

26/01/11 09:53
petre

Toata stima pentru pensionarii miltari ,s-au jertfit dar au avut multe facilitati (casa, masa )fata de mine care am lucrat pe santierele tarii nu conta ca este frig noi eram pe schele si pensia mea este de 680 ron ,apoi o mare parte dintre militari au iesit cu asa zisa 'ordonanta"si la plecare au primit multi bani si au iesit la 48 de ani .Dreptate este asta? de ce nu a-ti iesit atunci sa cereti demisia guvernului de atunci ca stiati bine banii aia au venit de la bugetul tarii si eu consider ca erau necuveniti.Sai restituiti si apoi sa iesiti in strada!Domniile voasre nu pute-ti trai decit cu pensii de peste 5000 lei? treaba-i asta?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5