Percheziţii în Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Nouă tineri cu propunere de arestare preventivă, pentru trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus, joi, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor C. V. F., G. L. S., F. C. I., S. S. A., P. N. I., I. A., P. C. C. F., C. M. M., B. D.-F., M. H., S. P. M. şi M. M.-I., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016 inculpatul C. V.-F., zis "Taxi" împreună cu inculpaţii G. L.-.S. şi F. C.-I. au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a comercializa pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud cannabis şi substanţe cu efect psihoactiv. În timp, la grupul astfel constituit, au aderat şi alte persoane, activitatea extinzându-se pe raza mai multor localităţi de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

La 07.06.2018 au fost efectuate un număr de 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj ocazie cu care au fost găsite însemnate cantităţi de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, inclusiv 3 culturi de canabis (indoor şi outdoor), sume de bani însemnate şi alte materiale aferente - grindere, cântare, foiţe, ambalaje.

Inculpaţii C. V. F., G. L. S, F. C. I., S. S. A., P. N, I., I. A., P. C. C. F, C. M. M. şi B. D-F au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile", se arată în comunicatul DIICOT. 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Cluj, Maramureş şi Sălaj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă "Regele Ferdinand I" Târgu-Mureş, specialişti ai Direcţiei Regionale Vamale Cluj-Napoca.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 *** 

Detalii la adresa http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/2394-comunicat-de-presa-08-06-2018

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]