Periuţe şi pastă de dinţi, detergent, şampon şi săpun lichid, de la UE, distribuite în judeţ!

Nu mai puţin de 19. 818 pachete cu produse igienico-sanitară, oferite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, vor fi distribuite în toate unităţile administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud, anunţă Instituţia Prefectului. Conform HG 784/2018, Art. 3, beneficiarii acestor pachete acordate în cadrul POAD sunt persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. 

În perioada 9-13 decembrie a.c., primăriile unităților administrativ teritoriale vor recepționa pachetele cu produsele de igienă, urmând ca în termen de 45 de zile de la recepție să le distribuie beneficiarilor. Pentru a veni în sprijinul acestora, primăriile vor începte distribuirile în așa fel încât persoanele beneficiare să se bucure de produse până de Crăciun.
         Astăzi au primit pachete municipiul Bistrița, orașul Beclean, Năsăud și comunele Căianu Mic, Chiuza, Ilva Mică, Livezile, Maieru, Nimigea, Prundu Bârgăului, Salva și Teaca urmând ca până în data de 13 decembrie a.c. să recepționeze produsele și restul unităților administrativ teritoriale.

Pachetele cu produsele de igienă sunt furnizate de către SC Best Achiziții SRL Bod, jud. Brașov, care a încheiat contract cu Ministerul Fondurilor Europene, și conțin:
• Periuță de dinți 5 buc;
• Pastă de dinți 300 ml;
• Săpun lichid 500 ml;
• Șampon copii 800 ml;
• Șampon adulți 500 ml,
• Detergent de rufe 2700 gr.

În cadrul programului, urmează a fi distribuite și pachete cu produse alimentare. Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud monitorizează activitatea de recepție și predare a produselor către reprezentanții autorităților publice locale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5