Personaj de poveste, în mijlocul micuţilor din Rebra. Ce le-a spus acestora ?

Polițiștii de prevenire, rutieră și ordine publică sunt prezenți în această perioadă în unitățile de învățământ, la clasele I din județ, cu activități specifice în proiectul ”Școala siguranței TEDI”, implementat la nivel național de către Inspectoratul General al Poliției Române, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și compania Maspex Romania.

Acesta este la a treia ediție, corespunzătoare anului școlar 2017- 2018 și are drept scop educarea elevilor pe trei teme care fac parte și din prioritatea de prevenire națională delincvență juvenilă și victimizare minori: siguranță în școală, siguranță în drum spre școală, siguranță acasă. ”Micii pietoni” de la Școala Gimnazială Rebra au aflat de la polițist cum să circule în siguranță cu bicicleta și care este semnificația semnelor de circulație. De asemenea, elevii de clasa I ai școlii Gimnaziale Budacu de Jos au fost foarte receptivi la sfaturile primite de la polițiști despre cum să circule în siguranță în calitate de pieton, pasager în autoturism, sau ce măsuri de siguranță să își ia atunci când sunt singuri acasă.

Campania de informare și educare ”Școala siguranței TEDI” stimulează și competiția, pe site-ul www.scoalatedi.ro aflându-se atât materiale- suport pentru desfășurarea activităților (cărți de colorat, idei de activități, pliante etc), dar și îndrumări pentru înscrierea activităților desfășurate la clasă de către cadrele didactice, în concurs cu premii atractive.
Reamintim că în județul Bistrița - Năsăud s-au înscris la această ediție a ”Școlii siguranței TEDI” 50 de unități școlare, dintre care 40 sunt din mediul rural.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]