Personalitatea copilului are de suferit? Psihoterapia este soluția cea mai bună

De foarte multe ori cei mici întâmpină diferite probleme în ceea ce privește personalitatea lor și modul în care se integrează în societate. Creșterea unui copil nu este tocmai o misiune ușoară, ba din contra poate fi destul de complicat să reușești să-l faci pe cel mic să acorde importanță felului în care se comportă și să îi stimulezi creativitatea. Din acest motiv este recomandat să se apeleze la o echipă de specialiști atunci când personalitatea copilului are de suferit.

Fiind fondat în anul 2011, Centrul PsihArt a devenit în decursul anilor unul dintre cele mai importante repere pentru servicii psihologice de calitate. Având în componența sa o echipă de specialiști, cu o vastă experiență în diverse domenii, PsihArt poate fi locul în care personalitatea copilului să se dezvolte armonios, iar ședințele de psihoterapie să fie pe deplin productive.

Ce este psihoterapia?

În cadrul serviciilor ce se regăsesc într-un centru de psihologie nu poate lipsi psihoterapia. Aceasta are rolul de a oferi asistență persoanelor care prezintă diverse nevoi, asta cu ajutorul unor tehnici folosite de către un personal specializat, cu formare profesională și studii de specialitate.

Pentru a fi eficiente, însă, ședințele de psihoterapie trebuie să fie văzute ca o metodă prin care persoanele beneficiare sunt însoțite și ghidate într-o călătorie pentru a se cunoaște mai bine și pentru a depăși anumite momente dificile, blocaje sau limitări.

Așadar, psihoterapia este o formă de comunicare între psiholog și client, iar rezultatele se vor vedea în decursul mai multor ședințe, deoarece pentru ca o schimbare să fie vizibilă este nevoie de o anume perioadă de timp, în funcție de profunzimea schimbării dorite, de starea psihică sau de cât de reușită și deschisă a fost colaborarea.

Care sunt cele mai întâlnite situații în care copilul are nevoie de consiliere psihologica

Copilăria este o perioadă în care socializarea joacă un rol deosebit de important și care poate influența foarte mult psihicul copilului. În situația în care acesta nu se descurcă la acest capitol pot interveni diverși factori care îl pot împinge spre două direcții: una în care acesta tinde să devină agresiv cu persoanele din jurul său, deoarece a fost respins, sau o direcție în care copilul are tendința de a se închide în sine, de a deveni foarte timid, tocmai pentru a evita să se facă de rușine sau să aibă parte de reproșuri.

De asemenea, aceste exemple pot fi completate cu situații precum: atacurile de panică, diferite fobii, depresii, șocul suferit în urma unui doliu, dificultăți de adaptare, o încredere în sine foarte scăzută, emoții amplificate și stări de furie accentuate. Toate aceste exemple se pot foarte bine prezenta și în cazul persoanelor adulte, astfel încât psihoterapia nu se adresează doar celor mici, dar și altor situații (deseori este folosită psihoterapia în familie sau în cuplu).

Deoarece terapia este un proces de durată, aceasta este separată în ședințe, în funcție de dorința clienților, cel mai adesea acestea fiind cuprinse între 45 și 90 de minute. În cadrul acestora, pe lângă un dialog deschis, se mai pot efectua exerciții, teste, jocuri și multe alte metode de a rezolva diferitele probleme.

Totodată, în cadrul unui centru precum este PsihArt se poate beneficia de servicii de evaluare psihologică, logopedie, psihoarmonie și multe altele.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre aceste servicii o pot face folosind următoarele date de contact:

Centrul PsihArt

Str. Vișinilor, nr. 3, sector 2, București

Program: Luni-Vineri 08-21, Sâmbătă 09-14

E-mail: [email protected]

Ședințele se fac doar pe bază de programare

www.psihart.ro

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]