Pesta porcină africană afectează economic Bistriţa-Năsăud!

Declaraţia îi aparţine primarului Vasile Silaşi, din Chiochiş, comună recunoscută în creşterea suinelor. Potrivit acestuia, chiar dacă în judeţul nostru nu există focare de pestă porcină africană, fermierii sunt afectaţi prin interzicerea comerţului cu animale vii şi suspendarea târgurilor de animale.

         „Această pestă porcină africană afectează locuitorii comunei Chiochiş şi judeţul Bistriţa-Năsăud. Practic, comerţul cu animale, cu suine, nu mai există şi atunci foarte multe familii din zona de sud a judeţului Bistriţa-Năsăud sunt afectate de această criză gestionată foarte prost de partidul de guvernământ. Măsurile de prevenţie care trebuiau luate au fost luate cu foarte mare întârziere. Această bâlbâială ne dă senzaţia că nu există pestă porcină şi că ceea ce se întâmplă este doar praf în ochi pentru a satisface anumite interese de grup. Vedem că familia Dragnea a scăpat de porci şi nu mai are un interes imediat în protejarea crescătorilor de porci”, a spus Vasile Silaşi.

         Primarul comunei Chiochiş a ţinut să precizeze că fiecare familie ar trebui să aibă pe masa de Crăciun carnea de porc, însă dacă situaţia va fi gestionată la fel şi în continuare, există şanse ca românii să nu mai aibă „purcel” pe masa de Crăciun.

 

 

 

  

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]