Peste 100 de liceeni abordează lectura, ca abilitate de viaţă, în etapa naţională de la Bistriţa!

Peste 100 de liceeni din întreaga ţară participă, zilele acestea, la Bistriţa, la etapa naţională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă”. Deschidrea oficială a concursului a avit loc miercuri seara, la Sinagoga Bistriţa, în prezenţa preşedinteleui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prefectului Ovidiu Frenţ, a inspectorului şcolar general Camelia Tabără, a managerului Centrului Judeţean pentru Cultură-Gavril Ţărumure şi a managerului Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” – Ioan Pintea.

„Lectura a fost, este și va fi o abilitate de viață! Cea de a V-a ediție a Olimpiadei de Lectură a adunat peste 100 de elevi de liceu din toate județele României la Bistrița. Prin acest proiect frumos, județul nostru a devenit capitala lecturii din România preț de patru zile.

Pe parcursul acestor zile, elevii vor avea de înfruntat mai multe probe, menite sa distingă care dintre ei sunt cei mai talentați. Pentru a destinde concurenții, organizatorii au pregătit un concert susținut de Ada Milea, lansări de carte dar și activități nonformale. Astăzi, la nivelul României, concursul "Lectura ca Abilitate de Viață” a devenit una dintre cele mai îndrăgite competiții școlare. Felicitări organizatorilor pentru susținere și pentru faptul că promovează singura cale prin care lumea poate fi schimbată în bine, educația!”, declară preşedintele CJ, Emil radu Moldovan.

Olimpiada de lectură îşi propune să încurajeze elevii în abordarea lecturii ca abilitate de viaţă prin intermediul textului ficţional, nonficţional şi multimodal. Concurenţilor li se evaluează competenţele de lectură, constând în înţelegerea textelor ficţionale, nonficţionale şi multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris, în cadrul unei prezentări sau dezbateri.

Proba scrisă va fi susţinută joi, vineri va avea loc proba orală, sâmbătă fiind programată festivitatea de premiere. Pentru participanţi au fot pregătite şi momente de destindere, prin organizarea unor vizite la obiective turistice din municipiul Bistriţa şi din judeţ.

 

 

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]