alp

Peste 120 de tineri social-democraţi, la Şcoala Politică de Vară de la Prundu Bârgăului

Tineretul Social Democrat Bistriţa-Năsăud va organiza sâmbătă, la Prundu Bârgăului, o şcoală de pregătire politică sub sloganul „Generaţia 2020”, la care sunt aşteptaţi să participe peste 120 de membri ai organizaţiei. La această Şcoală de Vară participă liderul naţional Gabriel Petrea – ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social şi secretarul general al TSD, Adrian Rîndunică – secretar de stat la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.
„Sâmbătă vor fi organizate patru work-shop-uri în care vom discuta cu peste 120 de tineri despre comunicare politică, imagine politică, cum să-ţi construieşti o imagine politică ca tânăr, care este profilul politicianului din mileniul trei. Vom disucta despre modul în care se poate construi o strategie politică. De ce facem aceste lucruri? Răspunsul e foarte simplu: pentru că ne dorim ca zona politică să devină una din ce în ce mai profesionistă, ne dorim ca acei oameni care vin din diferite sectoare de activitate să fie cei mai buni pe segmentul lor de activitate, urmând ca expertiza pe care o deţin să o pun în practică atât în zona politică, cât şi în cadrul administraţiei publice şi judeţene. (...) Suntem o organizaţie deschisă, ştim ce ne dorim, avem şi un suport foarte important din partea seniorilor organizaţiei noastre, pentru că sunt deschişi, iar acei tineri care sunt pregătiţi să intre în lupta din administraţia publică sunt bineveniţi. Ne pregătim intens pentru anul 2020”, a declarat Bogdan Ivan, liderul TSD B-N.
În context, liderul naţional Gabriel Petrea a precizat că, în 2016 TSD a obţinut cele mai bune rezultate ca organizaţie de tineret, la alegerile locale şi parlamentare. Potrivit acestuia, peste 3000 de tineri social-democraţi sunt aleşi locali, iar în Parlament, PSD are 40 de tineri parlamentari sub 40 de ani. „A fost pentru prima dată când PSD a câştigat votul tinerilor, la toate categoriile de vârstă. Aceste şcoli politice, de pregătire şi toate acţiunile pe care le vom face în perioada următoare vin să întărească şi să pregătească echipa, astfel încât rezultatul alegerilor din 2019-2020 să păstreze trendul început în 2016. Vrem să demonstrăm că ceea ce am câştigat în 2016, numărul mare de aleşi locali şi poziţiile tinerilor în administraţia publică locală şi centrală au fost meritate, vrem să profesionalizăm echipa şi să încercăm, pe cât posibil, să majorăm diferenţele faţă de celelalte partide, pentru categoria de vârstă şi generaţia pe care o reprezentăm. Suntem o organizaţie deschisă şi ne dorim alături de noi fiecare tânăr din România care are un proiect, care are o idee şi care vrea să contribuie la un proiect naţional de transformare a României într-o ţară pentru tineri, în care tinerii să-şi dorească să rămâne, să dezvolte o carieră, să-şi întemeieze o familie”, a menţionat Gabriel Petrea.
Lectori la această şcoală de vară vor fi consultanţi din domeniul comunicării politice din Bucureşti şi Cluj, parlamentarii social-democraţi din judeţ, dar şi liderul PSD B-N, Emil Radu Moldovan.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]