Peste 1400 de copii au alergat pe străzile Bistriţei. Au un model în Gabriela Szabo

 

Copii de toate vârstele, neligitimaţi sau deja înrolaţi la cluburi sportive, profesori, antrenori, părinţi şi, binenînţeles, oficialităţi şi-au dat întâlnire la cea de a opta ediţie a Crosului „Gabriela Szabo”. Curtea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” a fost plină ochi de viitoare speranţe ale atletismului românesc. De ce nu, poate de aici a luat primul start spre viitoarea performanţă un atlet care va aduce României o medalie atât de aşteptată la un campionat mondial, european sau Jocurile Olimpice.

         Mai toţi copiii şi-au aruncat măcar o privire spre Gabriela Szabo, campioana pistelor de alergare.

„De fiecare dată este o ediţie specială. Este o competiţie la care eu ţin extrem de mult şi mă bucur că avem record de participanţi, pentru că avem peste 1200 de copii care astăzi au venit alături de noi, să alerge. Mă bucură foarte tare acest lucru, asta înseamnă că mesajul de promovare a sportului a prins şi iată că, uite, copiii îşi doresc să facă mişcare”, a spus Gabriela Szabo, înainte de debutul competiţiei.

 Aceasta a precizat că, deşi la această ediţie nu aleargă, cel puţin de câteva ori pe săptămână parcurge câţiva kilometri, pentru a se antrena şi pentru a fi un model pentru copii.

„Asemenea evenimente nu au voie să se întâmple în sport. Am fost foarte revoltată pentru că acei oameni acţionează într-un mod pe care eu nu pot să îl înţeleg. Din antichitate, de când sunt Jocurile Olimpice, sportul înseamnă pace. În timpul Jocurilor Olimpice trebuie să se oprească toate conflictele militare sau de altă natură. Sportul înseamnă mult mai mult decât vedem noi la prima vedere. Eu nu sunt de acord cu asemenea acte de terorism în sport. Lumea vine să se bucure”, a declarat marea atletă, înainte de păstrarea unui moment de reculegere.

La primul start, dedicat fetelor din clasele V-VI, s-au aliniat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolaie Bănicioiu, preşedintele CJ BN-Radu Moldovan, subprefectul Ovidiu Frenţ şi deputatul Mihail Sturzu (de la HI-Q). De pe margine, le-au apreciat efortul ministrul delegat Doina Pană, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor – Ioan Oltean, senatorii Cristian Florian şi Dorin Dobra, deputatul Daniel Suciu, iar lista ar putea continua.

Pe baza sportivă de la „Liviu” au fost organizate şi competiţii la alte discipline sportive – fotbal, baschet, tenis de masă etc.

   ***     

Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, a completat că tot mai mulţi oameni ar trebui să se implice în promovarea sportului de masă, inclusiv la nivelul autorităţilor judeţene şi locale. „Mai este mult de făcut, sunt mulţi care se implică, aşa cum este cazul la Bistriţa, dar îi vom determina şi pe ceilalţi că este bine să susţii sportul. Nu costă foarte mulţi bani, aici nu se cheltuie foarte mult”, a declarat oficialul guvernamental.

         Acesta a menţionat că susţine majorarea numărului de ore de educaţie fizică în şcoli, iar acest lucru a fost deja promovat pentru clasele primare. „Suntem acum în discuţii pentru gimnaziu şi pentru liceu. Sunt ambiţios şi nu renunţ aşa de uşor. Nu e o chestiune de obsesie a ministerului, e o chestiune de prevenţie, pentru sănătate, pentru lărgirea bazei de selecţie în sport. Sunt multe alte lucruri benefice”, a motivat Bănicioiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5