Peste 150 de persoane din Căianu Mic şi-au testat gratuit glicemia şi tensiunea arterială. Paul Ştir: Sănătatea va rămâne o prioritate a noastră

         O nouă campanie de promovare a sănătăţii a fost derulată la Căianu Mic, demersul fiind inițiat și susținut de Primăria Căianu Mic, cu sprijinul Consiliului Local. 

În cadrul campaniei medicale "Testează-ți gratuit glicemia și tensiunea arterială", desfășurată zilele trecute,  au fost examinate 158 persoane, din care 114 femei şi 44 bărbați. Testările de specialitate au fost realizate de către Rodica Boca, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Căianu Mic, sprijinită din punct de vedere logistic de funcționari din aparatul de specialitate al primarului.

“Sănătatea va rămâne un domeniu prioritar pentru administrația locală din Căianu Mic, iar în perioada următoare vom mai organiza și alte campanii medicale de testare a sănătății populației! Mulțumesc colegelor mele și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei campanii!”, a transmis primarul Paul Ştir. De altfel, la Căianu Mic, anul trecut s-a derulat şi o campanile de testare gratuită pentru depistarea cancerului la sân.

În ceea ce priveşte rezultatele testării, au fost depistate 11 cazuri cu valori mari ale glicemiei la persoane nediagnosticate cu diabet şi  4 cazuri cu valori mari ale tensiunii arteriale la persoane nediagnosticate cu hipertensiune arterială, recomandându-se, la la persoanele cu glicemie mare, regim hipoglucidic (limitare consum dulciuri și zaharuri), iar la persoanele cu tensiune arterială mare, regim hiposodat (limitare consum sare), regim hipolipidic (limitare consum grăsimi) și hidratare corespunzătoare. De asemenea, persoanele în cauză vor fi  monitorizate periodic de asistentul medical comunitar din cadrul Primăriei Căianu Mic, iar dacă valorile continuă să fie mari se va proceda la îndrumarea persoanelor către medicul de familie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]