Peste 160 de pacienţi în stop cardio-respirator, resuscitaţi de echipajele SMURD

Pe parcursul anului trecut, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a intervenit la 9818 cazuri de acordare de ajutor medical de urgenţă. „În urma analizei statistice a datelor privitoare la timpii totali de intervenţie în cazul pacienţilor traumatizaţi (care reprezintă aproximativ 14,9% din totalul intervenţiilor), este de remarcat, în primul rând, că în 92,18% din situații gestionate, pacienţii au beneficiat de management care să respecte principiul ,,orei de aur’’”, menţionează lt. ,arius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN.

Potrivit sursei citate, timpul total de intervenţie s-a încadrat în intervalul de 30-50 minute, interval în care s-a lucrat eficient pe pacient, atât tehnic cât şi medical şi au fost furnizate echipelor de traumă intra-spitalicească în timp optim pacienţi corect pregătiţi pentru rezolvarea definitivă a leziunilor.

„Pe timpul intervenţiilor echipajelor SMURD, după manevre de BLS (suport vital de bază) urmate de ALS (suport vital avansat) precoce au fost resuscitați 162 pacienți în stop cardio-respirator cu 16 pacienți mai mulți decât în anul 2016”, menţionează lt. Marius Rus.

În cadrul subunităţilor inspectoratului, sunt operaţionale 6 module S.M.U.R.D., astfel: Garda de Intervenţie numărul 1 Bistriţa cu o ambulanţă tip C1 şi o ambulanţă tip B2, Garda de Intervenţie numărul 2 Prundu Bârgăului, Punctul de Lucru Lechința, Garda de Intervenţie numărul 1 Năsăud, Garda de intervenţie numărul 2 Beclean şi Garda de Intervenţie 3 Sg. Băi cu câte o ambulanţă tip B2.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5