Peste 1700 de infecţii ale căilor respiratorii, înregistrate săptămâna trecută. Alte două persoane au murit de pneumonie

          Direcţia de Sănătate Publică  a dat publicităţii situaţia cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii, înregistrate în perioada 12-18 octombrie, la nivelul judeţului nostru.

          Potrivit DSP B-N, săptămâna trecută, au fost înregistrate 1719 cazuri de IACRS, peste 1000 fiind la copii sub 14 ani. Au fost internate 5 cazuri, toate la copii, 3 având sub un an.

          În ceea ce priveşte pneumoniile, au fost înregistrate 103 cazuri, dintre care 32 la persoane cu vârsta între 15 şi 49 ani, 20 la persoane între 50 şi 64 ani şi 24 de cazuri la persoane peste 65 ani. Au fost internate 11 persoane, dintre care cinci copii sub un an. Din păcate, au existat două decese la persoane peste 65 de ani. Până-n prezent nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

          Cu excepţia persoanelor internate, cărora probabil li s-a făcut şi un test CoVid, despre celelalte cazuri nu se poate spune cu exactitate dacă „şi-a băgat coada şi noul coronavirus”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5