Peste 180 metri cubi de material lemnos fără documente legale, confiscați de polițiști și Garda Forestieră

În perioada 22-23 aprilie 2020, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au acționat în sistem integrat, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Verificările au fost desfășurate în mai multe comune de Valea Someșului și Valea Sălăuței.

"Astfel, în trafic, polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Cormaia, un camion care transporta material lemnos, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, pentru jumătate din încărcătură conducătorul auto nu avea documente legale de proveniență. Astfel, acesta transporta 14 mc de material lemnos, iar pentru 7 mc nu a putut prezenta documente legale, cantitate care a fost confiscată de polițiști. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, cuantumul total fiind de 5000 de lei. Totodată, în perioada 22-23 aprilie a.c., polițiștii și specialiștii Gărzii Forestiere au efectuat controale de specialitate la cinci societăți comerciale și depozite de material lemnos, iar cu ocazia verificărilor, au fost constatate nereguli privind modul de expediere a materialului lemnos. Astfel, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 175,31 mc de material lemnos", se arată în comunicatul IPJ BN.

Valoarea totală a materialului lemnos confiscat cu ocazia acțiunilor desfășurate în perioada menționată a fost de 37.684 lei.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5