Peste 220 de tone de material antiderapant, împrăştiate pe drumurile naţionale din judeţ. Zilnic, stocurile de sare sunt aprovizionate

Drumarii au răspândit miercuri, până spre miezul nopţii, 226 tone de material antiderapant pe drumurile naţionale din judeţ - DN17, DN17C şi DN17D, DN 15 A. Potrivit datelor furnizate de ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa,  numai în Pasul Tihuţa a fost folosită o cantitate de 120 tone de sare.

„În prezent, avem pe stoc 644 tone de sare, dintre care 180 tone în baza de la Piatra Fântânele. Astăzi urmează să mai primim 150 tone. Nu sunt probleme sub acest aspect, stocurile dunt aprovizionate zilnic”, ne-a declarat ing. Alexandru Slavita. Acesta urma să facă o vizită în teren, împreună cu  prefectul Ovidiu Frenţ.

Pentru deszăpezirea celor 303,102 kilometri, cât reprezintă reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud, este parafat un contract pe o durată de 4 ani, cu firma SC Dacia Asphalt SRL Cluj-Napoca. Anual, chletuielile de deszăpezire şi combaterea poleiului pe drumurile naţionale sunt estimate la peste 5 milioane lei, pentru perioada noiembrie-martie.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]