Peste 220.000 de lei, cea mai mare sumă obținută, în acest an, de un consumator care a apelat la SAL-Fin
Entitatea de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin) a finalizat, în cursul anului 2021, un număr de aproximativ 1.300 de cereri transmise din partea consumatorilor, raportat la totalul de 807 cereri transmise în anul precedent.
În prima jumătate a anului 2022, SAL-Fin a soluționat un număr de 288 cereri, din cele 630 înregistrate.
Astfel, din dosarele de conciliere instrumentate până în prezent, cea mai mare sumă obținută de un consumator care a apelat la procedurile de conciliere oferite de SAL-Fin a fost de 226.513 lei, aceasta reprezentând diferența de despăgubire și penalitățile aferente dosarului de daună deschis la un asigurător.
Mai mult decât atât, și în alte dosare instrumentate de SAL-Fin s-au primit sume importante, cum ar fi: 92.460 lei pentru achitarea reparațiilor unui autoturism avariat și pentru lipsa de folosință a acestuia, precum și 85.618 lei achitați de un asigurător în baza unei polițe CASCO.
SAL-Fin este singura entitate de soluționare alternativă a litigiilor care organizează și administrează proceduri SAL, pe domeniile în care A.S.F. are competență.
Examinarea litigiilor supuse SAL-Fin se realizează de către conciliatori independenți și imparțiali înscriși în Registrul Conciliatorilor. Acesta este constituit din persoane fizice cu pregătire și cu experiență profesională, atât în domeniul piețelor financiare non-bancare, cât și al soluționării litigiilor pe căi alternative.
*********
Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară
Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.
Citiţi şi:
- Program de internship în cadrul A.S.F
- Piețele financiare nebancare s-au dublat în cei șapte ani care au precedat războiul din Ucraina. Principalele riscuri la care se expun astăzi, în Raportul A.S.F. privind stabilitatea piețelor financiare nebancare
- De ce s-au prăbușit criptoactivele și la ce riscuri ne expunem când le cumpărăm? Cazul „Luna” și corelația cripto-piețe clasice, în Raportul A.S.F. privind stabilitatea piețelor financiare nebancare
- A.S.F. monitorizează cu atenție impactul crizei din Ucraina asupra pieței de capital
- Leonardo Badea (ASF): Vizăm accelerarea procesului de obţinere a statutului de piaţă emergentă
Adaugă comentariu nou