Peste 30 de şahişti bistriţeni s-au întrecut la Memorialul Alexandru Vrăsmaş

Memorialul "Alexandru Vrăsmaş" la şah, aflat la cea de-a doua ediţie, s-a desfăşurat la finele săptămânii, în organizarea Asociaţiei Şah Club Bistriţa, a Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, dar şi cu sprijinul familiei celui comemorat.

În deschidere, au luat cuvântul profesorii Anghel Petre şi Silvestru Popescu, care au schiţat cu cuvinte alese un portret al celui ce a fost unul dintre cei mai redutabili şahişti bistriţeni, plecat prematur dintre noi în noiembrie 2014, la doar 58 de ani. De asemenea, preşedintele clubului de şah bistriţean, club care a reuşit calificarea în Divizia A anul acesta, a dedicat calificarea celui comemorat, care i-a dat şansa pe vremea când era junior să joace în echipa de şah a Bistriţei.

„A fost un adevărat festival al şahului bistriţean la care au participat 35 de jucatori cu vârste între 8 şi 85 de ani. Printre participanţi s-a numărat şi fiul comemoratului, domnul Florin Vrăsmaş, căruia tatăl său i-a insuflat pasiunea pentru şah de mic. Participanţii au fost onoraţi şi de prezenţa familiei comemoratului la acest turneu special”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Iată cum a arătat clasamentul  la finele celor 7 runde jucate în ritm de şah rapid, sistem elveţian:

Seniori

1.Rusan Paul-Cristian- 7 puncte 2. Chima Radu-Niculin - 5,5 puncte 3. Maier Marius- 5,5 puncte

Juniori

 1.Bălan Briana - 4,5 puncte 2.Csillag Szabolcs- 4 puncte 3. Menihardt Cristian- 4 puncte

Premianţii au primit cupe, diplome şi premii în bani din partea organizatorilor.

Un premiu special a fost acordat domnului Albu Teofil care la cei 85 de ani continuă să joace sah cu aceeaşi pasiune ca-n tinereţe. Nu au fost uitaţi nici cei mai tineri participanţi, Raluca Rus, Doru Floare, Andrei Rusan Paul-, Denis Şandor, Andrei Bradea şi Răzvan Mândru, care au primit plachete comemorative şi diplome.

O menţiune specială pentru micuţul Denis Şandor, elevul maestrului Rusan, care la cei 8 ani se anunţă un real talent, câştigând sâmbătă, 26 noiembrie 2016, Cupa Juniorul, ediţia 50 desfăşurată la Cluj. Micuţul şahist bistriţean a realizat punctajul maxim, câştigând concursul cu 5 puncte.

Participanţii au promis că vor reveni în fiecare an în luna noiembrie la memorial pentru a juca câteva partide de lah în amintirea lui Alexandru Vrăsmaş.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]