Peste 30 km de reţea de apă şi 10 km de canalizare, reabilitate în Bistriţa de Aqaubis

La nivelul municipiului Bistriţa, nu mai puţin de 54 străzi sunt propuse pentru reabilitarea reţelelor de apă, la care se adaugă alte 49 străzi pe care vor fi efectuate lucrări de reabilitare a reţelelor de canalizare. Anunţul a fost făcut de Vasile Bugnar, şef Serviciu administrativ din cadrul Aquabis, în cadrul unei conferinţe de presă.

         „După cum se ştie, în 1906, municipiul Bistriţa a captat primele izvoare la Cuşma. De atunci sunt şi reţelele de alimentare cu apă. Unele s-au schimbat, altele nu. A fost făcut un plan de reabilitare a reţelelor de apă din municipiul Bistriţa, care se realizează din fonduri proprii. Este vorba despre schimbarea conductelor vechi, din cauza îmbătrânirii sau a procesului tehnologic şi a supradimensionării. Este vorba despre 54 străzi pentru reţele de apă şi 49 străzi, la canalizare”, a declarat Vasile Bugnar.

         Potrivit acestuia, Aquabis va colabora şi cu alţi furnizori de utilităţi, respectiv cei de la furnizarea gazului şi a energiei electrice, dar şi cu administraţia municipală, asta pentru ca etapa finală să fie asfaltarea străzii. „Pe tot municipiul Bistriţa vor fi 30 km de reţea de apă reabilitată şi 10 km de canal. Priorităţile au fost stabilite după mai multe criterii, adică după mărimea conductei, în sensul reducerii pierderilor. Străzile pentru aceste reabilitări au fost gândite în funcţie de populaţia racordată la acea conductă, adică numărul de consumatori, dar şi numărul de avarii din ultimul an şi debitul pierdut”, a mai precizat Bugnar.

         În context, Vasile Bugnar a făcut referiri şi la etapa a II-a a Master Planului de apă şi canalizare, unde municipiul Bistriţa este inclus cu investiţii consistente, atât pe reţeaua de apă, cât şi pe cea de apă uzată.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]