În perioada estivală,

Peste 3600 de jandarmi au asigurat ordinea publică în judeţul nostru

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud au efectuat, în sezonul estival, un număr de 74 de misiuni la la manifestările cultural-artistice, promoţionale, religioase organizate şi desfăşurate pe raza municipiului Bistriţa şi în judeţ, a precizat inspectorul şef al IJJ Bistriţa-Năsăud, locotenent-colonel Florin Furnea.
“În perioada sezonului estival s-au luat măsuri deosebite, măsuri specifice, mai ales în condiţiile în care anumite zone de pe raza judeţului (zona montană), momentul vacanţei reprezintă o perioadă de vârf în organizarea şi executarea misiunilor noastre. În această perioadă, toate structurile de ordine publică ale inspectoratului au fost implicate activ în tot ceea ce a însemnat protejarea populaţiei, cu scopul de a fi aproape de cetăţean, de a furniza securitate, pace socială şi de a fi de folos acolo unde intervenim”, a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, în cadrul Colegiului Prefectural.
La aceste adunări publice au fost prevenite în proporţie de 100% tulburări ale ordinii şi siguranţei publice prin activităţile specifice desfăşurate înainte de începerea acţiunilor, astfel că nu a fost solicitată sau dispusă nicio intervenţie în forţă pentru restabilirea ordinii publice.
Pe timpul executării misiunilor de ordine publică au fost constatate un număr de 29 de infracţiuni, cu 23 de făptuitori descoperiţi, 410 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 69.000 lei, în misiuni fiind folosit un efectiv de 3.667 jandarmi.
“În ceeea ce priveşte genul de fapte constatate de către jandarmi acestea sunt fapte ce intră în sfera micii criminalităţi, cu pericol social redus şi prejudicii de valoare mică dar care contribuie la sporirea gradului de nesiguranţă publică a cetăţeanului. În categoria de persoane care comit astfel de fapte sunt incluşi, în majoritatea cazurilor, infractori proveniţi din cadrul persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, cu educaţie şi instruire deficitară, dar şi persoane cunoscute cu antecedente penale”, a menţionat locotenent-colonel Florin Furnea.
În zona montană au fost executate acţiuni preventive pentru protecţia mediului (florei, faunei, ariilor protejate), în locurile/zonele de agreement şi pe traseele turistice. Vorbim despre patrulări pe traseele turistice (155 misiuni executate de efectivele posturilor montane din Piatra Fânânele şi Rodna şi patru intervenţii pentru salvarea unor persoane aflate în dificultate în zona montană). În plus, au fost derulate acţiuni educative cu elevii prezenţi în taberele din staţiunea Sîngeorz-Băi, Valea Vinului, respectiv Poiana Zânelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5