Peste 40 de elevi bistriţeni vor face liceul în judeţul Cluj. Trei elevi din Sângeorz Băi, colegi la „Emil Racoviţă”

Peste 40 de elevi din judeţul nostru au optat să-şi continue studiile liceale în judeţul Cluj. Nu este vorba doar despre absolvenţi ai clasei a VIII-a ai şcolilor din apropierea limitei de judeţ, precum Ciceu Mihăieşti, Reteag sau Urmeniş, ci şi de elevi din Bistriţa, Beclean, Căianu Mic, Spermezeu, Maieru, Şanţ,  Ciceu Giurgeşti,  Prundu Bârgăului, Negrileşti, Nuşeni. Foarte mulţi absolvenţi de limba maghiară au optat fie pentru specializări în limba maternă la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Dej, fie pentru Liceul Teoretic cu predare în limba maghiară Gherla.

         Interesant este faptul că trei elevi de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz Băi, cu medii de admitere foarte bune, vor fi colegi de clasă la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, specializarea Matematică-informatică, cu predare în limba română. În această clasă, mediile de admitere au variat de la 10 la 9.67.

         Lavinia Damaris Ionel, cu 9,93 are a treia medie de admitere la această specializare. Dragoş Emilian Morozan, cu 9,79 şi Laura Mihaela Miron, cu 9,77, sunt alţi doi elevi care vor urma cursurile reputatului colegiu clujean.

         Maria Palfi de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa, cu 9,88, a fost admisă la C.N. „Emil Racoviţă”, însă la specializarea Ştiinţe ale naturii, în timp ce Hunor Budai, 9, 72,  de la Reteag, a fost admis la matematică-informatică la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]