Peste 400.000 lei, din bani europeni, pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale Bistriţa Bârgăului

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, şi primarul comunei, Vasile Laba, au semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Școlii Gimnaziale din Bistrița Bârgăului. Proiectul, în valoare de 430.000 lei, este cofinanţat prin Programul Operaţional Regionale 2007-2013, Axa 3, Domeniul Major de intervenție 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

De altfel, primul proiect european de modernizare a unei şcoli, prin fonduri europene, în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, a fost implementat tot de Bistriţa Bârgăului.

Am negociat cu Comisia Europeană şi am transferta, la sfârşitul anului trecut, 240 milioane euro de la POS Mediu şi POS Transport la Programul Operaţional Regional pentru a finaliza lucrări începute la şcoli.   (...) În Bistriţa-Năsăud, avem modernizarea Şcolii Gimnaziale din Bistriţa-Bârgăului, este în faza de verificare la ADR Nord-Vest şi în prima parte a lunii septembrie vom semna contractul de finanţare pentru Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean. De asemenea, mai sunt încă cinci şoli de comună”, a declarat ministrul Dragnea.

Potrivit acestuia, pentru celelalte şantiere deschise la şcoli, grădiniţe, finanţarea va fi făcută prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în baza OG 28/2013. „Absolut toate şcolile aflate în diverse stadii de execuţie vor fi finalizate, spunem noi, până la finalul anului 2016”, a dat asigurări oficialul guvernamental.   

La nivel naţional au fost deschise şantiere pe nu mai puţin de patru tipuri de finanţare, din 2007 încoace, în funcţia de viziunea fiecărui ministru. Multe dintre investiţii au rămas nefinalizate, efortul bugetar fiind estimat undeva la peste 1,7 miliarde lei. Prin POR 2007-2013, vor fi cofinanţate aproximativ 500 de proiecte.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]