Peste 480.000 lei, cheltuiţi pentru servicii de evaluare şi cartare de mediu în Parcul Naţional Munţii Rodnei

Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei se pregăteşte de o amplă acţiune monitorizare,evaluare şi cartare de mediu în PNMR, care se va desfăşura pe perioadă de 26 luni. Valoarea estimată a contractului este de 384.500 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată în cadrul proiectului “Măsuri de management conservativ al biodiversităţii Parcului Naţional Munţii Rodnei”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, POS Mediu 2007-2013 şi de Guvernul României.

Serviciile de monitorizare, cartare, evaluare de mediu includ campanii pentru evaluarea stării de conservare a habitatelor şi a speciilor de interes comunitar în teren, consultanţă în vederea întocmirii planurilor de monitorizare, dar şi cursuri de instruire privind tehnicile de monitorizare a speciilor si habitatelor comunitare. De asemenea, proiectul vizează servicii de consultanţă în monitorizarea unor specii ţintă, realizarea hărţii geologice a PNMR, dar şi a celor pedologice, hidrobiologice.

În fapt, firma care va dori adjudecarea unor astfel d elucrări va trebui să facă dovada …unor “experţi cheie”, şi anume din domeniul baze de date geospaţiale/GIS/cartografie digitală, în habitate forestiere (silvicultor/botanist), expert în habitate de pajisti, mlaştini, expert în nevertebrate, expert în peşti, amfibieni, reptile, expert în păsări şi cel puţin un expert în mamifere cu licenţă în capturare carnivore mari.

Potrivit anunţului publicat pe SEAP, ofertele pot fi depuse până în 17 mai, urmând să fie deschise trei zile mai târziu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]