alp

Peste 50 de dansatori în Tabără judeţeană de dans Reborn Dance Camp!

Odată cu începutul vacanței de vară, școala de dans Reborn Dance a organizat, în perioada 17 -20 iulie, cea de-a 6-a ediție a proiectului “Tabăra Județeană de dans Reborn Dance Camp” la Centrul de Agrement (tabără) din Sângeorz-Băi, locație aparținătoare Direcției Județene pentru Sport și Tineret, adresată tinerilor dansatori din județul nostru și nu numai.

Scopul acestei tabere este de a implica cât mai mulți tineri în activități recreative și constructive oferindu-le o alternative de petrecere a timpului liber într-un mod util și sănătos benefic dezvoltării lor.

“Tinerii sunt reticienți la activitățile practice, la mișcare și devin tot mai dependenți de lumea virtuală. Dansul este un mijloc vechi și sigur prin care tinerii se pot apropia, pot comunica și se pot autocunoaște. Prin această tabără dorim ca tinerii să socializeze să iși descopere interesele și pasiunile, dar și să își dezvolte capacitățile motrice și artistice. “ spune organizatoarea taberei Dora Incert.

În cadrul acestui eveniment marca Reborn, zilele au avut un program încărcat, atât cu cursuri de diferite stiluri de dans dar și cu jocuri și activități de cooperare și muncă în echipă. De asemenea, fiecare dimineață a început cu un curs de înviorare pentru a avea energie pe parcursul întregii zi.

Aproape 50 de participanți au avut ocazia de a învăța baze și de a-și exersa mișcările alături de 8 instructori din București, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

Alexa și Irina, membre Soul Squad din București, au predat stilurile afro, respectiv dancehall. La începutul cursurilor, acestea au ținut căte o ”lecție” despre cultura celor două stiluri.

Ionuț Eftene (București) a ținut cursurile de house, dar și de hip hop. De asemnea, și Gabi Ularu (București) a susținut un curs de hip-hop, în prima parte făcând exerciții cu schimbul de energie, iar în a doua parte exerciții la sol.

Dragoș Anghelină  (Târgu-Mureș) și Andriescu Cătălin aka KNZ (București) au fost ”responsabili” pentru cursurile de breakdance. Totodată, Dragoș a făcut warm-up-ul (înviorarea) în fiecare dimineața.

Andreea Buteică aka Andi (București) a predat atât Vogue căt și Waacking iar Flaviu Boreslavschi (Cluj-Napoca) a predat popping pentru începatori, arătându-le și exersând cu ei bazele.

Pe parcursul primelor 2 seri, s-au desfășurat battle-uri de 2vs2 hip-hop, 1vs1 dancehall și breaking, unde  toți cei care au dorit s-au înscris pentru a demonstra ce știu și au dat tot ce e mai bun pentru a căștiga.

Și ca tabăra să fie tabără, în a treia a zi toți participanții vor participa la o drumeție pe Cormaia. La sfârșitul zilei, aceștia pregătesc un concurs de karaoke unde fiecare persoana era nevoită să își facă un „band” din 4 persoane iar mai spre seara, se vor spune povești și impresii la nelipsitul foc de tabăra.

A patra zi, și în același timp ziua plecării, va începe din nou cu invioararea urmată de ultimele 2 cursuri din aceasta ediție a camp-ului. La final toți participanții primesc diplomă de participare, iar Sângeorzenii pregătesc o mică surpriză pentru invitați.  

Proiectul este finanțat de către Ministerul Sportului și Tineretului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Bistrița-Năsăud. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]