Peste 51% din locuinţele din Bistriţa-Năsăud au fost recenzate

*judeţul nostru este pe locul V la nivel naţional * Declararea CNP-ului este obligatorie la recensământ

În Bistriţa-Năsăud, până la data de 25 octombrie, au fost recenzate un număr de 58.477 locuinţe, reprezentând 51,10% din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate, şi un număr de 158.411 persoane (prezente, temprar absente şi plecate pe o perioadă îndelungată din gospodăria din care fac parte). Informaţiile cu privire la ritmul de colectare a datelor statistice în teren au fost obţinute din raportările prin SMS, centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

La nivel naţional, după acest criteriu, Bistriţa-Năsăud se află pe poziţia a cincea, a anunţat subprefectul Ioan Păun, în cadrul unei conferinţe de presă. La nivel naţional, înregistrarea datelor la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor decurge cel mai bine în judeţele Vâlcea (52,84%), Covasna (52,50%), Bihor (51,96%), Braşov(51,42%) şi Bistriţa-Năsăud (51,10%), la polul opus fiind municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Constanţa.

Şi în judeţul nostru, situaţia diferă de la o localitate la alta. Astfel, în 33 de unităţi administrative-teritoriale, înregistrarea datelor statistice a fost superioară mediei calculate la nivel de Bistriţa-Năsăud. Cu procente mai mari figurează comunele Milaş (75,84% din locuinţele estimate a fi înregistrate), Silivaşu de Câmpie (68,96%), Măgura Ilvei (67.93%), Chiochiş (62,86%) şi Salva (62,67%). La polul opus, un ritm mai scăzut s-a înregistrat în Zagra (35,45%), Braniştea (36%), Parva (38,47%), Chiuza (38,65%) şi Coşbuc (40,76%). “În urma acestei situaţii, am luat legătura cu primăriile care s-au clasat sub media judeţului, pentru a vedea cu ce probleme se confruntă. Mulţi primari ne-au comunicat că persoanele sunt pe teren, recenzorii nu au întâmpinat probleme, sunt doar probleme referitoare la comunicarea datelor. Primarii ne-au garantat că se vor încadra în termenul legal”, a precizat reprezentantul Instituţiei Prefectului.

Oricum, dacă duminică se va constata că, zonal, există anumite întârzieri de înregistrare a datelor, pe teren vor fi trimişi “recenzori şoc”, care de bunăvoie şi neplătiţi de nimeni, vor lucra pentru ca recensământul, în Bistriţa-Năsăud, să fie finalizat la timp şi fără probleme, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5