alp
 

Peste 700 de copii din Eparhia Cluj-Gherla s-au rugat şi s-au jucat împreună la Feldru

Pr. Alin Cîndea
Peste 700 de copii, însoțiți de parohii lor, au fost prezenți sâmbătă, în Parohia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Feldru-Valea Secerului, gazda Jubileului Copiilor (Întâlnirea Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla), ajunsă la cea de-a XI-a ediție. Tema întâlnirii, la care au participat copii cu vârste cuprinse între 6 – 13 ani, a fost "Maria, învaţă-mă să spun DA!”, iar motto-ul „Lăsaţi copiii să vină la mine... „ (Le 18,16).

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Năsăud, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Feldru-Valea Secerului și Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, preoții, persoanele consacrate și laicii implicați în pastorația copiilor și a tinerilor.
Programul Jubileului Copiilor 2017 a fost cuprins primirea participanţilor & animaţie, pregătirea pentru Sfânta Liturghie, Sfânta Liturghie arhierească. După prânz, a fost organizat un festival al copiilor -  jocuri, dansuri, clovni - premierea participanţilor, întâlnirea încheindu-se cu predarea Icoanei copiilor Protopopiatului care va găzdui întâlnirea Eparhială a Copiilor în 2018. 


La eveniment a fost prezent Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, care a fost primit pr. protopop Nicolae Jarda , pr. Claudiu Oltean, parohul comunității din Feldru-Valea Secerului, primarul Grigore Țiolan și un sobor de 33 de preoți.


Întâlnirea a avut loc pe terenul de sport din localitate, în urma unui protocol de colaborare încheiat între asociația ASTRU și conducerea comunei Feldru.


Evenimentul a fost pe măsura așteptării copiilor care s-au rugat, jucat și bucurat împreună cu însoțitorii, preoții și Episcopul Florentin.


Următoarea întâlnire va avea loc anul viitor la Târgu Lăpuș.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]