Peste 80 de fermieri bistriţeni primesc bani pentru a cumpăra juninci şi berbecuţi din rase specializate

Nu mai puţin de 82 fermieri din judeţul nostru vor beneficia de ajutor de minimis pentru achiziţionarea de berbeci de reproducţie din rase specializate şi de juninci din rase specializate, în baza HG 873/2014.

Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud a centralizat solicitările şi sumele necesare pentru această schemă de ajutor de minimis. Astfel, 65 de producători agricoli din judeţul Bistriţa-Năsăud vor beneficia de suma de 1.311.921 lei pentru achiziţionarea a 525 juninci, alţi 17 fermieri urmând să primească suma de 745.000 lei pentru cumpărarea a 149 juninci.

Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de minimis, beneficiarii trebuie să deţină minimum 150 capete şi maximum 1000 capete femele ovine, în vederea achiziţionării de berbeci de reproducţie din rase specializate şi între 3-10 capete de vaci, în vederea achiziţionării de juninci din rase specializate. Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 2500 lei/ berbec şi maximum 5000 lei/junincă.

Potrivit directorului executiv Nuţu Tabără de la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, plăţile către ajutoarele de minimis vor fi efectuate începând cu această lună.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]